Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii de cancer au rămas fără medicamentele vitale. Apel disperat al unei mame: "Domnule preşedinte, am doi copii şi vreau să trăiesc alături de ei!"

Bolnavii de cancer au rămas fără medicamentele vitale. Apel disperat al unei mame: "Domnule preşedinte, am doi copii şi vreau să trăiesc alături de ei!"

O parte din medicamentele vitale pentru bolnavii de cancer nu se mai găsesc din nou în farmacii.

Bolnavii de cancer au rămas fără medicamentele vitale. Apel disperat al unei mame: "Domnule preşedinte, am doi copii şi vreau să trăiesc alături de ei!"
Sursa foto: Colaj Antena 3/pixabay.com
de Georgiana Adam    |    06 Iul 2021   •   11:46

Elena Parasca are leucemie din 2019 şi spune că din luna mai nu mai găseşte în România singurul medicament pentru boala sa: Vesanoid. 

A făcut petiţii la Ministerul Sănătăţii, dar femeia spune că nu a primit niciun răspuns. Acum vrea să facă un memoriu chiar la preşedintele României.

1.800 de români bolnavi de leucemie nu-şi găsesc tratamentul de care au nevoie pentru a supravieţui

Femeia este disperată. În mai a făcut chetă pe Facebook pentru două cutii de medicamente pe care le-a cumpărat din Germania cu 1180 de euro. 

În situaţia ei, sunt aproximativ 1.800 de români bolnavi de leucemie şi care nu-şi găsesc tratamentul de care au nevoie pentru a supravieţui.

"Sunt pacient oncologic din 2019, sunt bolnavă de leucemie, din mai nu mai găsesc tratamentul în România. Sunt dependentă de el.

Vă rog, domnule preşedinte, domnule premier, doamnă ministru al Sănătăţii, să faceţi ceva pentru mine. Am doi copii şi vreau să trăiesc alături de ei!", este apelul făcut de Elena Parasca, marţi, la Antena 3.

Este a doua oară anul acesta când medicamentul nu mai ajunge la bolnavi

Medicamentul era adus în România de Unifarm şi se putea achiziţiona compensat. 

Acum, este pentru a doua oară anul acesta când Vesanoid nu mai ajunge la bolnavi. Prima data s-a întâmplat în februarie, a doua criză înregistrându-se la începutul lunii iunie şi rămânând fără rezolvare până azi.
 

×
Subiecte în articol: cancer leucemie medicamente
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close