Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii aşteaptă la coada umilinţei, iar autorităţile ridică din umeri. Un bărbat cu piciorul amputat a fost chemat la reevaluare

Bolnavii aşteaptă la coada umilinţei, iar autorităţile ridică din umeri. Un bărbat cu piciorul amputat a fost chemat la reevaluare

Bolnavii aşteaptă la coada umilinţei, iar autorităţile ridică din umeri. Un bărbat cu piciorul amputat a fost chemat la reevaluare
Sursa foto: Foto: michigan.gov
de S.T.    |    14 Mai 2013   •   11:34

Umilinţa de la Direcţia de Asistenţă Socială Prahova continuă şi astăzi. O femeie de 83 de ani a fost transportată la spital după ce i s-a făcut rău în timp ce stătea la coadă, iar o altă femeie a leşinat, dar a primit ajutorul medicilor de la ambulanţă. 
 
În clădirea Direcţiei de Asistenţă Socială Prahova, peste 200 de persoane cu dizabilităţi şi rude ale acestora se înghesuie şi acum pentru pentru o ştampilă sau o adeverinţă.  
 
Cazurile bolnavilor umiliţi de stat nu se opresc aici. În urmă cu 2 ani, un bărbat de 64 de ani din Prahova, imobilizat la pat după un accident cerebral, a fost declarat apt de muncă de comisia de evaluare. La scurt timp a fost diagnosticat şi cu demenţă.
 
Soţia sa a cerut să i se evalueze oficial starea, ca să poată primi şi ea statut de însoţitor, însă cererea i-a fost refuzată. Bărbatul a decedat anul trecut. 
 
Caz asemănător şi la Arad. Un bărbat paralizat, hrănit cu linguriţa, după un atac cerebral care l-a ţintuit la pat, a fost trimis la muncă de stat. 
 
După ce a primit timp de 10 ani pensie de handicap, comisia de evaluare l-a declarat apt de muncă şi a refuzat să-i prelungească indemnizaţia.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a vorbit, luni, în direct la Antena 3, despre această situaţie.

"Doi reprezentanţi ai Ministerului Muncii vor merge la Direcţia de Asistenţă Socială Prahova pentru a verifica dacă evaluarea dosarelor pentru bolnavi este făcută corect", a spus ministrul.
 
Potrivit celor spuse de Mariana Câmpeanu, în mod normal, persoanele cu handicap ar trebui programate pe ore, pentru a evita cozile interminabile.

×
Subiecte în articol: coada bolnavi
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close