Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii cronici, vaccinaţi împotriva virusului AH1N1. Jurnaliştii, imunizaţi la un cabinet special

Bolnavii cronici, vaccinaţi împotriva virusului AH1N1. Jurnaliştii, imunizaţi la un cabinet special

Bolnavii cronici, vaccinaţi împotriva virusului AH1N1. Jurnaliştii, imunizaţi la un cabinet special
09 Dec 2009   •   11:32

Ministerul Sănătăţii extinde campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1. De săptămâna viitoare începe vaccinarea persoanelor care suferă de boli cronice. Sunt vizaţi bolnavii cu afecţiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar şi persoanele cu obezitate.

Şi companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg pot solicita ministerului vaccinarea personalului. Atât Ministerul Sănătăţii, cât şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea ca singura modalitate de limitare a răspândirii virusului gripal. Până în prezent au fost distribuite aproximativ 1 300 000 de doze de vaccin pandemic şi au fost vaccinate peste 25 000 de persoane.

Începând de miercuri dimineaţă, la Institutul Matei Balş a fost deschis un cabinet special pentru jurnalişti, unde aceştia vor fi imunizaţi împotriva virusului gripei pandamice. Cabinetul va funcţiona în perioada 9-22 decembrie, între orele 10.00-12.00.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 115 cazuri noi de gripă cu virusul A/H1N1, iar numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 4.113.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: AH1N1 vaccin gripa porcina
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close