Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii de cancer din Iaşi, nevoiţi să aştepte câteva luni pentru a beneficia de tratament

Bolnavii de cancer din Iaşi, nevoiţi să aştepte câteva luni pentru a beneficia de tratament

Bolnavii de cancer din Iaşi, nevoiţi să aştepte câteva luni pentru a beneficia de tratament
Sursa foto: spital
11 Feb 2009   •   10:11

Bolnavii de cancer care cer ajutor la spitalul judeţean din Iaşi sunt nevoiţi să aştepte câteva luni pentru a beneficia de tratament specializat. Medicii spun că numărul de bolnavi s-a dublat faţă de anul trecut, iar aparatura medicală nu mai face faţă cererilor. Prin urmare, bolnavii sunt programaţi pentru tratament chiar şi în luna mai.
Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi este singurul din Moldova dotat cu accelerator de particule, un aparat indispensabil bolnavilor de cancer. Medicii trebuie să trateze zilnic 80 de pacienţi.
Pacienţii care nu sunt trataţi încă de la început sunt programaţi pe parcursul a câteva luni.
"Având în vedere că Spitalul Sf. Spiridon este singurul din Moldova unde se pot trata de cancer iar incidenţa acestor cazuri a crescut, acceleratorul de particule este foarte aglomerat şi am ajuns să facem programări până în luna mai. (...) Nu am exact cifre dar cred ca numărul bolnavilor s-a dublat", susţine Ioan Barliba, manager spitalul Sf. Spiridon Iaşi.
Pentru a face faţă numărului mare de pacienţi, medicii de la acceleratorul de particule sunt nevoiţi să lucreze în două schimburi. Pentru ca tratamentul să fie eficient, bolnavii de cancer au nevoie de pînă la 30 de şedinţe.
Antena 3

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close