Antena 3 Actualitate Bolnavii de SIDA nu şi-au primit tratamentul. Guvernul recomandă personalului sanitar ?să tacă din gură?

Bolnavii de SIDA nu şi-au primit tratamentul. Guvernul recomandă personalului sanitar ?să tacă din gură?

07 Aug 2009   •   16:55
Bolnavii de SIDA nu şi-au primit tratamentul. Guvernul recomandă personalului sanitar ?să tacă din gură?
Sursa foto: Pastile

Aproximativ 50 de persoane diagnosticate cu HIV/SIDA au organizat vineri un protest în curtea Spitalului Victor Babeş din Bucureşti. Bolnavii susţin că nu şi-au mai primit tratamentul deoarece fondurile necesare pentru achiziţionarea acestuia nu au mai fost alocate. Preşedintele Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA, Cristian Roşu, a declarat pentru Mediafax că în şedinţa de Guvern de joi au fost alocate fonduri numai pentru gripa A H1N1, nu şi pentru celelalte patologii.

Cristian Roşu a adăugat că personalul sanitar a primit o notă informativă din partea Guvernului prin care li se cerea ?să tacă din gură? şi să nu protesteze faţă de lipsa de medicamente.

Pentru ca pacienţii bolnavi de SIDA să îşi primească în continuare tratamentul, reprezentanţii acestora vor solicita companiilor farmaceutice o donaţie.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close