Antena 3 CNN Actualitate Bolnavii cu hepatita C vor beneficia gratuit de tratamentele fără interferon până pe 30 iunie

Bolnavii cu hepatita C vor beneficia gratuit de tratamentele fără interferon până pe 30 iunie

Pacienții care suferă de hepatită C și fac terapie fără interferon vor beneficia de medicație gratuită până pe 30 iunie 2021, contractele fiind prelungite de Casă Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Bolnavii cu hepatita C vor beneficia gratuit de tratamentele fără interferon până pe 30 iunie
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    25 Mar 2021   •   19:18

"Până la dată respectivă, CNAS va face toate demersurile necesare pentru încheierea unor noi contracte cost-volum-rezultat, care vor asigura continuitatea accesului pacienților cu hepatită C la tratamentele fără interferon", se arată în comunicatul CNAS.

"În cadrul misiunii CNAS de a asigura acces la tratamentele necesare pentru toți pacienții, este important să asigurăm continuitatea tratamentelor pentru pacienții cu hepatită C, o infecție virală care, netratată, poate cauza complicații ce pun viață pacienților în pericol", a declarat președintele CNAS, Adrian Gheorghe.

Tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatită C au fost prescrise și decontate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate începând cu anul 2015 și au dat posibilitatea tratării cu succes a unui număr mare de bolnavi cu grade diferite de fibroză și comorbidități", informează CNAS.

×
Subiecte în articol: hepatita c gratuit tratamente interferon
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close