Antena 3 Actualitate Bolnavii cu hepatita C vor beneficia gratuit de tratamentele fără interferon până pe 30 iunie

Bolnavii cu hepatita C vor beneficia gratuit de tratamentele fără interferon până pe 30 iunie

de Mia Lungu    |    25 Mar 2021   •   19:18
Bolnavii cu hepatita C vor beneficia gratuit de tratamentele fără interferon până pe 30 iunie
Sursa foto: Hepta

Pacienții care suferă de hepatită C și fac terapie fără interferon vor beneficia de medicație gratuită până pe 30 iunie 2021, contractele fiind prelungite de Casă Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

"Până la dată respectivă, CNAS va face toate demersurile necesare pentru încheierea unor noi contracte cost-volum-rezultat, care vor asigura continuitatea accesului pacienților cu hepatită C la tratamentele fără interferon", se arată în comunicatul CNAS.

"În cadrul misiunii CNAS de a asigura acces la tratamentele necesare pentru toți pacienții, este important să asigurăm continuitatea tratamentelor pentru pacienții cu hepatită C, o infecție virală care, netratată, poate cauza complicații ce pun viață pacienților în pericol", a declarat președintele CNAS, Adrian Gheorghe.

Tratamentele fără interferon pentru pacienții cu hepatită C au fost prescrise și decontate în sistemul asigurărilor sociale de sănătate începând cu anul 2015 și au dat posibilitatea tratării cu succes a unui număr mare de bolnavi cu grade diferite de fibroză și comorbidități", informează CNAS.

×
Subiecte în articol: hepatita c gratuit tratamente interferon

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close