Bombă din al Doilea Război Mondial, descoperită în Ungaria. Două spitale au fost evacuate

de A.M.P    |    22 Noi 2013   •   07:30
Bombă din al Doilea Război Mondial, descoperită în Ungaria. Două spitale au fost evacuate Foto: newhamrecorder.co.uk

O bombă datând din al Doilea Război Mondial a fost descoperită joi după-amiază, în apropierea unor spitale din Budapesta, relatează MTI.
   
Spitalele St. Istvan şi St. Laszlo, în apropierea cărora a fost descoperită bomba, au fost evacuate joi seara, a anunţat un purtător de cuvânt al armatei ungare, Agnieszka Nemeth-Zsohar.
   
Bomba, de fabricaţie sovietică, de 116 de kilograme, dintre care 25 de kilograme de explozibil, a fost găsită în parcul Orczy.
   
Un perimetru de securitate cu o rază de 300 de metri a fost instituit în jurul dispozitivului exploziv, impunând evacuarea a peste 1.000 de persoane din 500 de locuinţe.
   
Câteva ore mai târziu, echipele de genişti au reuşit să dezamorseze bomba.
   
Ungaria, un aliat al Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial, a fost puternic bombardată de către forţele americane, britanice şi sovietice în ultimele două luni de conflict.
   
Numeroase obuze nu au explodat şi sunt descoperite frecvent, mai ales când sunt efectuate lucrări în domeniul construcţiilor. Începând din 2008, autorităţile de la Budapesta au procedat, deja, la numeroase evacuări.
  

Parteneri
x close