Antena 3 CNN Actualitate Bomba din dosarul Hrebenciuc. Acuzații extrem de grave la adresa SRI

Bomba din dosarul Hrebenciuc. Acuzații extrem de grave la adresa SRI

Bomba din dosarul Hrebenciuc. Acuzații extrem de grave la adresa SRI
Sursa foto: foto: Intact Images
20 Mar 2017   •   19:53

Înalta Curte de Casație și Justiție acuză SRI de modificarea stenogramele în baza cărora au fost arestați prințul Paltin Sturza, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, dar și alții.

Este vorba despre încheierea dată de judecătoarea Francisca Vasile, de la ÎCCJ, la soluția prin care instanţa a desființat ordonanțele procurorilor PICCJ Carmen Rusu și Cristian Lazăr, prin care se clasase plângerea Prințului Paltin Sturdza împotriva procurorului DNA Iulian Nica.

“Transcrieri continand alterari au fost introduse in actul de sesizare, generand solutii, fiind luate cele mai severe masuri… Transcrierile alterate au fost preluate in referatele cu propuneri vizand arestarea preventiva… Consecintele juridice s-au produs la momentul valorificarii transcrierilor alterate in procedurile de luare a masurilor preventive”, afirmă judecătoarea Francisca Vasile prin incheierea nr. 18 din 11 ianuarie 2017, prin care s-au desfiintat ordonantele procurorilor PICCJ Carmen Rusu si Cristian Lazar, prin care se clasase plangerea Printului Paltin Sturdza impotriva procurorului DNA Iulian Nica, informează Luju.ro.

În acest dosar au fost reținuți și mai apoi arestați preventiv Paltin Gheorghe Sturdza, foștii parlamentari Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc, dar și alții.

Informația a fost prezentată și comentată în ediția de luni a emisiunii ''La ordinea zilei'' realizată de Dana Grecu și Radu Tudor.

Potrivit analistul politic Bogdan Chireac, dezvăluirile sunt tulburătoare. 

''Falsificarea de probe pentru a aresta niște oameni mie mi se pare abominabil. Acest lucru se petrecea numai în statele totalitare fost comuniste, atunci când era nevoie de așa ceva.A falsifica probe este o operațiune mortală pentru orice magistrat'', de declarat Bogdan Chireac.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Viorel Hrebenciuc
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close