Antena 3 CNN Actualitate Bomba zilei. Telefoanele lui Ludovic Orban, probă la DNA în dosarul momentului

Bomba zilei. Telefoanele lui Ludovic Orban, probă la DNA în dosarul momentului

Numele premierului Ludovic Orban ar apărea în dosarul UNIFARM. Și nu doar al lui Ludovic Orban, ci și al ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. Social-democratul Radu Cristescu a afirmat, joi, la Antena 3 că firele dosarului Unifarm duc la premierul Ludovic Orban.

Bomba zilei. Telefoanele lui Ludovic Orban, probă la DNA în dosarul momentului
Sursa foto: Hepta
de Gabriel Dano    |    26 Iun 2020   •   22:35

"Toate firele afacerii Unifarm duc tocmai la 'șomerul' dvs., Sică Mandolină. O apropiată a domnului Orban de la Primăria Generală a Capitalei, pe care a purtat-o peste tot, este implicată și arestată în acest dosar", a afirmat Radu Cristescu.

Informația a fost comentată, vineri, de Adrian Ursu în emisiunea Exces de putere, de la Antena 3.

"Sunt unii care spun că au făcut investigații în acest sens și care vin cu informații cum că domnul Orban ar fi dat niște telefoane pentru a favoriza această operațiune, spun cei care vor să-l lege neapărat pe Ludovic Orban de acest dosar", a spus Adrian Ursu.

Consiliul de Administraţie al Unifarm a decis, miercuri, suspendarea din funcție a directorului general Ionel Adrian, plasat sub control judiciar de către DNA, după ce ar fi cerut 760.000 de euro mită pentru atribuirea unui contract pentru achiziția de măști și combinezoane în plină pandemie.

”În cadrul şedinţei care a avut loc astăzi, membrii Consiliului de Administraţie al CN UNIFARM SA au aprobat constatarea suspendării de drept a contractului de director general al d-lui. Ionel Adrian începând cu data de 23 iunie 2020, dar nu mai târziu de data de 14 iulie 2020, data încetării de drept a mandatului de director general. Măsura vine în urma Ordonanţei procurorilor din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie de punere în acţiune a urmăririi penale si luarea măsurii controlului judiciar timp de 60 zile, precum şi a măsurii complemenatre de a nu exercita funcţia de director general şi administrator la CN UNIFARM SA”, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

De asemenea, în cadrul ședinței, a fost numit un nou director interimar - Ionuţ Ionescu, ce a primit funcția pe o durată de maxim 4 luni, dar nu mai târziu de finalizarea procesului de recrutare pentru postul de director general, în conformitate cu OUG 109/2011.

Mită de 760.000 de euro pentru atribuirea unui contract pentru achiziția de măști

Directorul general al Unifarm, Eugen Adrian Ionel, este cercetat sub control judiciar de către DNA, pentru mai multe infracţiuni, printre care luare de mită şi abuz în serviciu, după ce ar fi pretins 760.000 de euro de la un intermediar care reprezenta o firmă, pentru atribuirea unui contract de achiziţie de echipamente de protecţie împotriva coronavirusului. DNA îl acuză pe Ionel Adrian și de abuz în serviciu și complicitate la trafic de influență. Pentru mita promisă, Adrian Ionel ar fi semnat cu o firmă din Turcia, un contract de achiziție a 250.000 de combinezoane și trei milioane de măști chirurgicale, în valoare de aproape 63 de milioane de euro. După livrare, produsele sanitare s-au dovedit de o calitate mult mai slabă decât cea prevăzută în contract.

Conform procurorilor, după plata intermediarului care negocia atribuirea contractului, în buzunarul lui Ionel Adrian ar fi intrat 760.000 de euro.

O tranşă de un milion de măşti nu a fost conformă, creând un prejudiciu de 2,3 milioane de lei pentru Unifarm.

Ionel Adrian s-a autonumit în funcția de director Unifarm

Totodată, procurorii susţin că Eugen Adrian Ionel a dobândit nelegal calitatea de director general al Unifarm, în 2016. Practic, în calitate de membru în consiliul de administrație al companiei, s-a votat singur pentru a ocupa funcția de director general și, implicit, a încasat ilegal salarii în valoare totală de aproape jumătate de milion de lei.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, marţi, că, după ce DNA a anunţat plasarea sub control judiciar a directorului Unifarm, a solicitat întrunirea de urgenţă al Consiliului de Administraţie al Unifarm pentru a lua ”deciziile” cu privire la acesta.

”Aştept această reacţie a Consiliului de Administraţie şi voi semna şi ordinele”, a declarat Tătaru.

 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban

Prețul gigacaloriei pentru populație a crescut la 1 aprilie 2022

Cât o să ne coste încălzirea pentru un apartament cu două camere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close