Antena 3 CNN Actualitate Bombardiere și avioane de vânătoare rusești, interceptate de MiG-urile românești deasupra Mării Negre

Bombardiere și avioane de vânătoare rusești, interceptate de MiG-urile românești deasupra Mării Negre

Două bombardiere de tip Tupolev Tu-22M, escortate de alte două avioane de vânătoare Sukhoi SU-27, au fost interceptate în apropierea coastei Mării Negre, în timp ce se îndreptau spre spațiul aerian al țărilor NATO de pe flancul de Est – România, Bulgaria și Turcia.

Bombardiere și avioane de vânătoare rusești, interceptate de MiG-urile românești deasupra Mării Negre
Sursa foto: Hepta
20 Mai 2020   •   21:31

Forțele Aeriene Române au reacționat imediat și au trimis două aeronave MiG 21 LanceR care să urmărească aeronavele rusești. 

Ulterior, cele patru avioane interceptate s-au retras spre sud, unde misiunea de urmărire a fost preluată de avioanele de vânătoare MiG-29 ale Forțelor Aeriene Bulgare. Aeronavele bulgare au patrulat, de asemenea, la mai multe mile distanță de bombardierele rusești, care s-au îndepărtat spre spațiul aerian turcesc. Și autoritățile din Turcia au intervenit la fel de prompt și au lansat în urmărire avioane de vânătoare de tip F-16.

NATO a trimis un semnal clar al capacității sale de reacție, convingând că este gata oricând să intervină pentru a-și păstra spațiul aerian. De altfel, este destul de comun ca aeronavele rusești să se apropie de spațiul aerian NATO, însă niciodată nu au intrat în perimetrul Aliaților.  

 

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close