Antena 3 Actualitate Bombele comunicate oficial de ministerul de Interne, cu privire la extrădarea lui Nicolae Popa

Bombele comunicate oficial de ministerul de Interne, cu privire la extrădarea lui Nicolae Popa

15 Feb 2019   •   22:37
Bombele comunicate oficial de ministerul de Interne, cu privire la extrădarea lui Nicolae Popa
Sursa foto: foto: captura Antena 3

Antena 3 a prezentat bombele comunciate oficial de ministerul de interne cu privire la extrădarea lui Nicolae Popa.

1.Pentru prima și singura dată în istoria extrădărilor s-a luat decizia ca un condamnat să fie adus cu o aeronvă privată închiriată.

”Din informațiile transmise de Poliția Română rezultă că nu au mai fost înregistrate cazuri prin care persoane condamnate și pentru care există acord de extrădare să fie aduse în țară cu aeronave închiriate. De obicei extrădarea persoanelor condamnate definitiv se realizează cu aeronave comerciale de linie”

2. Pentru prima și singura dată procedura nu este îndeplinită de Poliția Română, potrivit legii, ci decizia se ia ”în urma unei analize realizate de către reprezentanții mai multor instituții, respectiv Ministerul Public, Ministerul Justiției, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Administrației Internelor și Serviciul Român de Informații”.

”În conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală, I.G.P.R., prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, are atribuția legală de escortare din statul solicitat, în România, a persoanei extrădate și de predare a acesteia autorităților române în vedea încălcării”.

3. Achiziția este efectuată de MAI, în condițiile în care Ministerul  nu are nici atribuții, nici capital bugetar pentru așa ceva.

4. Aeronava s-a închiriat în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

5. Prețul final a reprezentat contravaloarea serviciilor de închiriere aeronavă pe ruta stabilit (București - Jakarta și retur), cu două opriri de alimentare, inclusiv taxele și comisioanele aferente. 

Toate detaliile sunt prezentate de Oana Zamfir în clipul de mai jos.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close