Antena 3 CNN Actualitate ”Bombonica” discordiei în PSD. I-a pus piedică premierul Grindeanu soției lui Dragnea?

”Bombonica” discordiei în PSD. I-a pus piedică premierul Grindeanu soției lui Dragnea?

”Bombonica” discordiei în PSD. I-a pus piedică premierul Grindeanu soției lui Dragnea?
Sursa foto: Foto: gov.ro
de M.Z.    |    18 Mai 2017   •   18:48

Ministerul Justiţiei este cel care întocmeşte răspunsul la sesizările de la Curtea Constituţională a României, a declarat joi premierul Sorin Grindeanu, referindu-se la punctul de vedere transmis de Executiv la CCR privind excepţia de neconstituţionalitate invocată de Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea.

"Ministerul Justiţiei este cel care face (...) răspunsul la sesizările de la Curtea Constituţională, asta e procedura", a afirmat Grindeanu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.ro.

Şeful Executivului a precizat că, săptămânal, semnează "zeci, dacă nu sute" de asemenea puncte de vedere.

"Ministerul Justiţiei (...) are un departament special care se ocupă cu aceste sesizări nepersonificate şi care dau, atunci când se solicită din partea Curţii Constituţionale şi s-a solicitat, un punct de vedere al Ministerului Justiţiei, pe care îl înaintează prin adresă către Guvern, iar procedural pleacă sub semnătura prim-ministrului. Specialiştii din departamentul respectiv, repet n-are legătură cu persoana X, Y ş.a.m.d, specialiştii au făcut acest punct de vedere, pe care Guvernul l-a înaintat către Curtea Constituţională. (...) Nu vreau să interferez în ceea ce înseamnă munca pe care specialiştii (...), în cazul ăsta în justiţie, o fac, existând acest departament, nu de acum. Tot timpul a existat această procedură", a explicat Grindeanu. 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a informat anterior că o direcţie din cadrul ministerului pe care îl conduce a întocmit punctul de vedere al Guvernului în ceea ce priveşte excepţia de neconstituţionalitate referitoare la pragul pentru abuzul în serviciu, invocată de Bombonica Prodana, fosta soţie a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor la DGASPC Teleorman. 

La sfârşitul lunii martie, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis cererea invocată de Bombonica Prodana privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracţiunea de abuz în serviciu

Bombonica Prodana a fost trimisă în judecată de DNA cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, la data comiterii faptei aceasta fiind coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi şef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman. 

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată şi Liviu Dragnea, care este acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. 

Subiectul a fost comentat joi, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close