Antena 3 CNN Actualitate BOR, atacată dur pentru poziția față de educația sexuală. Emanuel Ungureanu: ”Nu am văzut să fie foarte vehementă cu abuzurile sexuale comise de unii preoți”

BOR, atacată dur pentru poziția față de educația sexuală. Emanuel Ungureanu: ”Nu am văzut să fie foarte vehementă cu abuzurile sexuale comise de unii preoți”

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu a criticat Biserica Ortodoxă Română după poziția extrem de virulentă a insituției la adresa orelor de educație sexuală în școli. Deputatul atrage atenția asupra faptului că BOR nu a părut la fel de deranjată de cazurile de pedofilie și abuz sexuale comise de unii preoți.

BOR, atacată dur pentru poziția față de educația sexuală. Emanuel Ungureanu: ”Nu am văzut să fie foarte vehementă cu abuzurile sexuale comise de unii preoți”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    23 Iun 2021   •   20:01

„Ciudată, în contextul în care nu am văzut Biserica Ortodoxă să fie foarte vehementă cu cazurile de pedofilie și cu abuzurile sexuale comise de unii preoți. Nu am văzut comunicate ferme în ceea ce privește comportamentul deviant din anumite mănăstiri. E destul de ciudat că Biserica se opune, fără să stea la masă și să înțeleagă o lege, să înțeleagă sensul ei, necesitatea ei pentru o societate în care avem mame copii (...). Este și despre depășirea sentimentului de rușine. Haideți să vorbim despre sexualitate ca fiind darul lui Dumnezeu pentru om, nu ceva rușinos, de care ar trebui să te ferești! Educația sexuală este și despre relațiile sănătoase în cuplu și respingerea violenței sexuale în cuplu”, a spus Emanuel Ungureanu pentru RFI.

Ieri, 22 iunie, BOR și-a exprimat printr-un comunicat de presă poziția față de introducerea obligatorie a orelor de educație sexuală în programa școlară. Instituția a acuzat că statisticile potrivit cărora România se află pe primul loc în Europa la numărul de mame minore sunt ”minciuni”.

„Dincolo de sofismul, adică de minciuna ambalată „credibil”, prin care se transmite obsesiv-compulsiv ideea că „avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, cel mai mare număr de tineri infectați cu HIV din Europa, cea mai tânără bunică din lume” DIN CAUZA absenței din programa școlară a unei materii obligatorii numite „educație sexuală”, dincolo de această asiduă încercare de manipulare se află, în realitate, adevăratele cauze ale acestor triste, prin nefirescul lor, statistici:

1. disoluția familiei
2. abandonul școlar.”

Totodată, BOR a etichetat ghidul OMS „Standarde pentru educația sexuală în Europa” drept ”detestabil”.

„Niciunul dintre vehemenții apostoli ai sexualizării vieții copiilor de la vârste cât mai fragede, inclusiv prin propagarea în școli a aberantei, toxicei „ideologii de gen” (a se vedea detestabilul moralmente „Document al Biroului Regional OMS pentru Europa și BZgA, intitulat „Standarde pentru educația sexuală în Europa”), nu pare interesat de remedierea acestor cauze reale ale începutului precoce al unei vieți sexuale dezordonate cu consecințe dramatice pentru copii și adolescenți, ci doar de introducerea cu orice preț în școli, chiar fără acordul părinților (locuiți de „himere medievale”), a unei materii dovedit ideologiza(n)te, deci deformatoare de firesc și de realitate.”

În motivarea poziiției sale față de orele de educație sexuală, BOR spune că transformarea acestei materii din una opțională în una obligatorie reprezintă ”un atentat asupra inocenței copiilor” și ”împiedică dezvoltarea lor firească”.

×
Subiecte în articol: BOR Emanuel Ungureanu
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close