Antena 3 CNN Actualitate BOR, supărată pe comercianţii de obiecte bisericeşti pentru că nu împart profitul

BOR, supărată pe comercianţii de obiecte bisericeşti pentru că nu împart profitul

BOR, supărată pe comercianţii de obiecte bisericeşti pentru că nu împart profitul
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Iun 2011   •   23:40

Banul e ochiul dracului. Dar, numai dacă intră în buzunarul altuia. Asta pare deviza după care se ghidează Biserica Ortodoxă Română. Mai marii bisericii s-au făcut foc şi pară când au aflat că mai multe firme private vând la un târg de obiecte şi veşminte bisericeşti. Fără binecuvântarea Patriarhiei. Comercianţii şi-au văzut însă liniştiţi de negoţ şi le-au prezentat curioşilor noutăţile în materie de... cele sfinte.

Chiar şi când vine vorba biserică există tendinţe. Obiecte de cult din argint masiv, icoane din piatră de murano sau confecţionate din paie. Tămâia cu miros de levănţică sau trandafir a împrospătat aerul de la târg. Senzaţia au făcut-o veştmintele preoţilor. Cel mai scump veşmânt bisericesc de la târg costă 9 mii de euro. Mai ceva ca un costum de la o mare casă de modă.

Vânzarea obiectelor de cult reprezintă o sursă importantă de Venit pentru Biserica Ortodoxă Română. Aşa că Patriarhia a luat foc când a aflat de târgul unde se vând obiecte bisericeşti fără acordul instituţiei. Adică fără să doneze o parte din încasări Bisericii.

 


În plus preţurile sunt mai mici în magazinele Patriarhiei, spun reprezentanţii Bisericii Ortodoxe. Obiectele sunt de calitate şi au fost sfinţite.

De altă părere sunt însă comercianţii care şi-au expus azi produsele la târgul de obiecte bisericeşti din Capitală.

Legal sau mai puţin legal, un lucru e cert, de la târgul deschis în capitală nu au lipsit nici feţele bisericeşti care au venit să vadă care e ultima modă în materie.


×
Subiecte în articol: BOR Biserica Ortodoxa Romana
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close