Antena 3 CNN Actualitate BOR, anunț despre slujba de Înviere, după declarațiile premierului Florin Cîțu

BOR, anunț despre slujba de Înviere, după declarațiile premierului Florin Cîțu

Biserica Ortodoxă Română anunță că, în zilele următoare, românii vor avea acces la toate detaliile în ceea ce privește slujba de Florii și slujba Paște, după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că rămâne așa cum BOR și-a dorit, ca slujba de Înviere să aibă loc până la ora 04:00.

BOR, anunț despre slujba de Înviere, după declarațiile premierului Florin Cîțu
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    08 Apr 2021   •   13:33

”Anunțul de azi al premierului referitor la accesul liber la Slujba de Înviere care se desfășoară între orele 00:00 și 04:00, se înscrie riguros în logica, în litera și în spiritul dialogului purtat anul acesta între cultele religioase și autorități. 

S-a decis într-un mod predictibil, chiar de acum o lună, accesul nestingherit la slujba de Înviere a tuturor creștinilor precum și a credincioșilor celorlalte culte din România la slujbele religioase prilejuite de sărbătorile acestora în perioada următoare”, a declarat, joi, Vasile Bănescu. 

„De asemenea, așa cum se știe, partea slujbei de Înviere la care asistă cea mai parte a credincioșilor se desfășoară afară, în curtea bisericii. Firește, totul trebuie să decurgă în condițiile respectării foarte atente a măsurilor de siguranță sanitară care implică și solicită acum responsabilitatea și bunul-simț ale noastre, ale tuturor.

BOR se va organiza, ca și până acum, în mod exemplar pentru sărbătorile care urmează. Detalii despre organizarea slujbelor de Florii și Paști vor fi comunicate săptămâna viitoare”, a adăugat Vasile Bănescu.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, pe Facebook, că propune CNSU ca circulația în noaptea de Înviere să fie permisă până la ora 5.00.

×
Subiecte în articol: Vasile Banescu paste
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close