Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Borc, huiduit de mineri. Ortacii amenință cu greva foamei

Ministrul Borc, huiduit de mineri. Ortacii amenință cu greva foamei

Ministrul Borc, huiduit de mineri. Ortacii amenință cu greva foamei
18 Apr 2016   •   19:14

Câteva sute de mineri și energeticieni au protestat, luni, în Piața Victoriei din Capitală. Ei au avut bannere pe care scria "ANRE, de ce opriți mina Gorjului? Siguranța energetică a țării în pericol", "Către FMI. Noi suntem români. Noi suntem români. Noi suntem aici pe veci stăpâni", "Certificatele verzi din România aduc în Gorj sărăcia".

De asemenea, aceștia au purtat veste pe care era inscripționat mesajul: "Certificatele verzi, subvenții din banii românilor pentru regenerabile".

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a decis la mijlocul lunii martie reducerea sau întreruperea activității în fiecare dintre sucursalele/subunitățile sale, atât în sectorul energetic, cât și în sectorul minier până în luna iunie, inclusiv, motiv pentru care 670 de angajați de la cele două sucursale din Craiova - SE Craiova II și SE Ișalnița - vor intra în șomaj.

Vicepremierul Costin Borc a declarat, luni, după discuţiile cu o delegaţie a minerilor, că vor fi disponibilizări, dar nu se va închide Complexul Energetic Oltenia, urmând să aibă loc bilunar întâlniri între guvernanţi şi mineri. Anunțul ministrului nu a fost bine primit de minerii veniți 300 de kilometri pe jos. Oamenii l-au huiduit pe oficial și susțin că acesta nu a venit cu nimic concret. Oamenii mai spun că sunt pregătiți să intre în greva foamei.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de luni a emisiunii La Ordinea Zilei, realizată de Dana Grecu, la Antena 3. 

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close