Antena 3 CNN Actualitate Borcea, fraţii Becali şi alţi 5 oameni de fotbal, trimişi în judecată de DNA

Borcea, fraţii Becali şi alţi 5 oameni de fotbal, trimişi în judecată de DNA

Procurorii DNA au decis să trimită în judecată opt oameni de fotbal în legătură cu efectuarea unor tranzacţii ilegale la transferurile unor jucători către cluburi din străinătate. Cele mai grave acuzaţii sunt aduse lui Cristi Borcea şi fraţilor Ioan şi Victor Becali, acuzaţi de înşelăciune şi evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuă, precum şi de asociere în vederea săvârşirii unor infracţiuni.

Borcea, fraţii Becali şi alţi 5 oameni de fotbal, trimişi în judecată de DNA
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Oct 2008   •   16:17

Procurorii susţin că cei opt oameni de fotbal ar fi adus un prejudiciu de 1,5 milioane de dolari statului român şi peste 10 milioane de dolari pentru patru dintre cluburile de fotbal de top din România.

Printre cei acuzaţi se numără Gheorghe Copos - fost preşedinte şi patron al Clubului de fotbal Rapid Bucureşti, Mihai Stoica, fost director al Clubului de fotbal Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu - preşedinte al Clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu - fost angajat al firmei "Becali sport", Gheorghe Neţoiu - fost acţionar la Clubul de fotbal Dinamo.

În rechizitoriul DNA se menţionează 12 transferuri al unor fotbalişti români, efectuate de la cluburi precum Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi, către cluburi din străinătate, între anii 1999-2005.

Anunţul DNA vine chiar în ziua în care echipele româneşti joacă meciuri decisive în Cupa UEFA, printre reprezentanţii acestora figurând şi persoanele trimise în judecată de procurori.

×
Subiecte în articol: Cristi Borcea Gica Popescu DNA
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close