Antena 3 CNN Actualitate Boris Johnson: "Dictatorul rus nu va reuși să îngenuncheze Ucraina cu bombe și tancuri"

Boris Johnson: "Dictatorul rus nu va reuși să îngenuncheze Ucraina cu bombe și tancuri"

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, joi, că războiul declanșat de Rusia în Ucraina amenință nu doar această țară, ci și existența democrației în Europa de Est și în restul lumii.

Boris Johnson: "Dictatorul rus nu va reuși să îngenuncheze Ucraina cu bombe și tancuri"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    24 Feb 2022   •   14:19

"Știu că va fi un preț ridicat însă, cu nicio bombă și cu niciun tanc, dictatorul rus nu va reuși să îngenuncheze sentimentul național al ucrainenilor și credința lor plină de pasiune că țara lor trebuie să fie liberă. Le spun britanicilor și celor care au auzit amenințările lui Putin că suntem alături de Ucraina. Vom face totul pentru a ne păstra țara în siguranță. Suntem îngroziți de ceea ce s-a întâmplat, dar vom lucra alături de aliații noștri, indiferent cât va dura, pentru a ne asigura că independența și suveranitatea Ucrainei sunt restaurate. Această agresiune nesăbuită nu este un atac numai la adresa Ucrainei, ci și la adresa democrației în Europa de Est și în întreaga lume", a spus șeful guvernului britanic.

"Această criză are legătură cu dreptul unei națiuni europene de a-și alege propriul viitor, iar acesta este un drept pe care Marea Britanie îl va apăra întotdeauna", a avertizat el.

În coordonare cu toți aliații noștri, vom stabili un pachet masiv de sancțiuni economice menit să aducă în șoc economia rusă", a mai anunțat premierul britanic, arătând că "aventura oribilă și barbară a lui Putin" trebuie să sfârșească într-un eșec.

Șeful guvernului de la Londra li s-a adresat și rușilor de rând, spunând că nu crede că războiul lui Putin este purtat în numele lor sau că ei vor ca Rusia să ajungă la un statut de paria pe scena internațională.

×
Subiecte în articol: razboi Ucraina Rusia Boris Johnson
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close