Antena 3 CNN Actualitate Botiş: De unde pensii şi salarii mai mari dacă ţara nu produce?

Botiş: De unde pensii şi salarii mai mari dacă ţara nu produce?

Botiş: De unde pensii şi salarii mai mari dacă ţara nu produce?
Sursa foto: Foto: Intact Images
14 Dec 2010   •   21:12

Salariile nu cresc pentru că România nu produce, susţine ministrului Muncii, Ioan Botiş. Oficialul a explicat că veniturile din economie se situează la aproximativ 32 de procente din PIB, în timp ce cheltuielile cu pensiile, salariile bugetarilor şi ajutoarele de şomaj sunt de aproape două ori mai mari.

"Ca să dai, trebuie să produci. Toţi spun: daţi-ne, daţi-ne mai mult la salarii, mai mult la pensii. De unde? Dacă ţara aceasta nu produce. Avem 37,6% din venituri pe pensii, 11% ducem la salariile din sectorul public. Avem deficit în şomaj. Ajungem pe asistenţa socială la 13-14%", a declarat Botiş, într-o emisiune la TVR.

Ministrul Muncii a subliniat că aproape 63% din totalul veniturilor merg spre consumul direct, în vreme ce veniturile din economie sunt de doar 32 de procente. În opinia lui Botiş, soluţia ieşirii din această situaţie este reformarea pieţii muncii.

"Nu avem altă şansă. Dacă noi nu ne integrăm la o anumită competitivitate la nivelul Europei sau global, în timp, o să constatăm că economia noastră nu mai produce. Că această ţară nu mai este interesantă pentru investitori. Pentru a crea bogăţie, trebuie să aduci bani, să investeşti şi să produci", a mai spus Botiş.

Ministrul Muncii mai susţine că patronatele şi sindicatele se opun acestei reforme, dar că nu se poate face "reformă cu acordul tuturor".

Botiş: Ţara nu produce nimic

×
Subiecte în articol: Ioan Botis salarii pensii
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close