Antena 3 CNN Actualitate Botiş: Demisionez dacă Băsescu nu promulgă modificările aduse Codului Muncii

Botiş: Demisionez dacă Băsescu nu promulgă modificările aduse Codului Muncii

Botiş: Demisionez dacă Băsescu nu promulgă modificările aduse Codului Muncii
Sursa foto: Foto: INTACT Images
25 Mar 2011   •   14:49

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, vineri, la Bistriţa, că, în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu nu promulgă modificările aduse Codului Muncii, îşi va da demisia, informează Mediafax.
   
"Aş demisiona dacă aş avea greşeli flagrante în activitatea profesională. Dacă ar fi infirmat Curtea Constituţională legea privind modificările la Codul Muncii, aş fi demisionat. Dacă nu o promulgă domnul preşedinte Traian Băsescu, demisionez", a declarat Ioan Botiş, după ce a fost întrebat în ce condiţii ar demisiona din funcţia de ministru al Muncii.
 
Ministrul a adăugat că, potrivit informaţiilor sale, preşedintele va promulga această lege săptămâna viitoare.
   
"Ştiu că am făcut o lege bună şi sunt convins că este o lege constituţională. În consecinţă, nu pot să spun că m-am dus în zona emoţiilor cu decizia Curţii Constituţionale, dar întotdeauna există o fărâmă de emoţie pentru că Ministerul Muncii a fost implicat într-o reformă extrem de importantă pentru România şi am avut foarte multe legi. Amintesc că şi Legea salarizării şi cea a pensiilor au fost atacate la CC şi toate au fost declarate constituţionale. În consecinţă, pot să apreciez că în Ministerul Muncii există o echipă profesionistă şi îmi mai diminuează din emoţii cu siguranţă", a afirmat Botiş.
   
Întrebat dacă este interesat de alt loc de muncă, ministrul Botiş a negat, menţionând că nu s-a gândit la acest lucru pentru că mai are de făcut reforme în Ministerul Muncii.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a participat, vineri, la Bistriţa, la o bursă a locurilor de muncă din fonduri europene, la care au fost prezenţi 24 de angajatori care au oferit 255 de locuri de muncă în instrustria textilă, metalurgică, în activitatea de prestări servicii, transport sau asigurări.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close