Antena 3 CNN Actualitate Botiş susţine diminuarea perioadei de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului

Botiş susţine diminuarea perioadei de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului

Botiş susţine diminuarea perioadei de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Noi 2010   •   08:19

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, vrea ca mamele să revină la lucru cât mai repede posibil. El susţine diminuarea perioadei în care mamele primesc indemnizaţia de creştere a copilului de la 2 ani la numai un an. Pentru a le convinge pe mame, Botiş propune şi un stimulent pentru revenirea la muncă - 500 de lei.

Ioan Botiş este contrazis, însă, de reprezentanţii Partidului Conservator. Aceştia spun că guvernanţii mint când promit cei 500 de lei şi vor acorda asistenţă juridică mamelor care sunt hotărâte să dea în judecată Executivul.

Ministrul Botiş a ţinut să menţioneze că, în Europa, există 13 ţări care nu acordă o astfel de indemnizaţie pentru tinerele mame, printre care se numără Marea Britanie, Danermarca, Spania şi Portugalia.

Potrivit noului cod social, indemnizaţia pentru creşterea copilului ar urma să fie acordată diferenţiat, în funcţie de veniturile pe care le obţin părinţii. Astfel, cei care au avut venituri pentru care au plătit impozit vor primi o indemnizaţie de 85% din media veniturilor obţinute în ultimul an dinaintea naşterii copilului.

 




×
Subiecte în articol: Ministerul Muncii Ioan Botis
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close