Antena 3 CNN Actualitate Botoşani. Cursuri întrerupte în mai multe şcoli şi licee

Botoşani. Cursuri întrerupte în mai multe şcoli şi licee

Botoşani. Cursuri întrerupte în mai multe şcoli şi licee
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mar 2011   •   12:27

Cursurile din mai multe şcoli şi licee din Botoşani au fost întrerupte de luni, după ce cadrele didactice au intrat în grevă generală, în semn de protest faţă de neplata drepturilor salariale aferente lunii februarie, informează Agerpres.

Activitatea a fost întreruptă la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani, Colegiul Naţional "AT Laurian" Botoşani, Colegiul Naţional "Grigore Ghica" Dorohoi, Colegiul Economic "Octav Onicescu" Botoşani, Liceul de Ştiinţele Naturii "Grigore Antipa" Botoşani, dar şi la şcolile 2, 8 şi 17 din municipiul Botoşani.

"Nu am primit salariile şi nu este prima lună când se amână salariile. Tot timpul ne-am gândit la copii, dar începem să ne gândim şi la familiile noastre, şi la copiii noştri", a declarat profesorul Corneliu Picealcă de la Colegiul AT Laurian.

Profesorii au refuzat să intre la ore, iar elevii au fost trimişi acasă.

Liderii sindicali de la şcolile din Botoşani au cerut o audienţă la primarul Cătălin Flutur, pentru a discuta pe tema salariilor neplătite, care sunt asigurate de la bugetul local.

"Am vorbit cu federaţiile din care facem parte şi vom vedea cum declanşăm greva generală pe termen nelimitat. Părinţii elevilor au spus că sunt alături de noi", a declarat liderul sindical de la Colegiul "Mihai Eminescu", Alina Voinea Axinte.

Profesorii din Botoşani spun că nu şi-au primit salariile aferente lunii februarie, din cauza bugetelor insuficiente ale administraţiilor locale. Acestea au rămas fără fonduri, după ce au fost obligate, prin hotărâri judecătoreşti, să achite salarii majorate cadrelor didactice. Astfel, bugetul aferent primul trimestru aproape a fost epuizat, iar autorităţile locale cer Ministerului Educaţiei, dar şi Ministerului Finanţelor suplimentarea fondurilor.

×
Subiecte în articol: şcoli licee grevă profesori
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close