Antena 3 CNN Actualitate Botoşani. O femeie care a născut un copil mort acuză medicii că au intervenit târziu

Botoşani. O femeie care a născut un copil mort acuză medicii că au intervenit târziu

Botoşani. O femeie care a născut un copil mort acuză medicii că au intervenit târziu
Sursa foto: Foto: adela4.deviantart.com
de M.Z.    |    25 Oct 2011   •   18:21

Acuzaţii grave la maternitatea din Botoşani. O femeie de 41 de ani, care a născut un copil mort, spune că intervenţia întârziată a medicilor ar fi dus la decesul fătului. Reprezentanţii spitalului susţin că procedurile au fost respectate întocmai şi aşteaptă rezultatele necropsiei.

Incidentul s-a întâmplat în urmă cu o săptămână. Atunci, femeia acuza dureri şi, spune ea, medicii au considerat că nu este pregătită să nască.

Vineri noaptea, suferinţa a atins punctul maxim. Dar femeia spune că ar fi fost pusă, din nou, să aştepte, după ce i s-a făcut o injecţie de calmare a durerilor. Apoi, a scăzut pulsul la copil, iar când a venit medicul, a fost prea târziu.

"În momentul intrării în sala de naşteri, naşterea nu era declanşată. Decizia de a se intra în cezariană trebuie pusă pe o naştere declanşată, deci când suntem siguri că acest copil este la termen", a declarat dr. Dorin Scladan, purtător de cuvânt la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Botoşani.

Medicii spun că bebeluşul s-a născut mort, în urma unei suferinţe fetale acute. Mama nu ar fi făcut toate analizele necesare în timpul sarcinii.

Rezultatele necropsiei vor stabili cauzele morţii copilului.


×
Subiecte în articol: medici doctori femeie necropsie
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close