Antena 3 CNN Actualitate Mitropolitul Teofan al Moldovei: Părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru și Dionisie de la Colciu, propuși spre canonizare

Mitropolitul Teofan al Moldovei: Părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru și Dionisie de la Colciu, propuși spre canonizare

Părinţii Paisie Olaru, Ilie Cleopa şi Dionisie cel orb de la Colciu vor fi propuşi spre canonizare. Anunuț a fost făcut vineri, de Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei.

Mitropolitul Teofan al Moldovei: Părinții Ilie Cleopa, Paisie Olaru și Dionisie de la Colciu, propuși spre canonizare
Sursa foto: botosaneanul.ro
de Georgiana Adam    |    30 Iul 2021   •   18:17

Aflat în timpul unei vizite la Biserica fântul Gheorghe din municipiul Botoşani, Mitropolitul Teofan al Moldovei şi Bucovinei a transmis, că toţi cei trei ar urma să fie canonizaţi în anul 2025.

"Nădăjduim, nu în cel mai scurt timp, că nu ardem etapele, să avem încă trei case memoriale legate de părintele Paisie Olaru, de părintele Ilie Cleopa şi de părintele Dionisie cel orb de la Colciu, toţi trei pornind din această zonă, trei părinţi care sunt deja propuşi pentru a fi canonizaţi în anul 2025, peste patru ani, când se împlinesc 100 de ani de la obţinerea rangului de patriarhie şi cred că 140 de ani de la obţinerea autocefaliei. Şi se va marca, dacă Dumnezeu rânduieşte acest moment, prin canonizarea mai multor personalităţi ale vieţii noastre bisericeşti, printre care cei trei pe care i-am amintit şi care s-au născut în această zonă", a afirmat mitropolitul Teofan.

Înaltul ierarh şi-a mai manifestat speranţa că, până la momentul canonizării, toate cele trei case memoriale vor fi finalizate, pentru a se alătura astfel caselor memoriale dedicate fostului Patriarh Teoctist, de la Tocileni, şi Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Crăiniceni-Horodiştea. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close