Antena 3 CNN Actualitate Botoşani. Tribunalul a rămas fără bani pentru plata avocaţilor din oficiu

Botoşani. Tribunalul a rămas fără bani pentru plata avocaţilor din oficiu

Botoşani. Tribunalul a rămas fără bani pentru plata avocaţilor din oficiu
Sursa foto: Foto: Mediafax
22 Oct 2010   •   16:03

Tribunalul Botoşani se află în imposibilitatea plăţii onorariilor către avocaţii din oficiu, a declarat, vineri, preşedintele instituţiei, Adrian Toporăscu, citat de Agerpres.
   
Potrivit acestuia, bugetul Tribunalului pentru plata avocaţilor a fost epuizat, iar apărătorii din oficiu nu şi-au mai primit onorariile de peste trei luni. El susţine că, din acest motiv, Baroul avocaţilor a somat Tribunalul să achite restanţele, în caz contrar avocaţii din oficiu nu se vor mai prezenta în instanţă.
  
„'Noi am făcut demersuri la ordonatorii principali şi secundari de credite să ne asigure fondurile necesare pentru plată şi am primit promisiuni. Soluţia este să aşteptăm să ne vină fondurile. Acestea sunt date aşa cum sunt date în acest an, cu foarte mare întârziere sau pe bucăţi. Sunt avocaţii tineri pentru care aceasta este singura sursă de existenţă, până îşi fac un renume“, a afirmat Toporăscu.
   
Tribunalul Botoşani cheltuie lunar în medie 50.000 de lei pentru plata avocaţilor din oficiu. Preşedintele instanţei susţine că sumele vin cu destinaţie specială în buget, astfel încât, în acest moment, nu pot fi luate fondurile necesare plăţii avocaţilor de la alte capitole.


×
Subiecte în articol: tribunal bani avocati restante
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close