Antena 3 CNN Actualitate Bradul de 100.000 de euro din Târgu-Jiu, ținut sub sechestru ani de zile într-un dosar DNA, folosit de autorități pentru Crăciunul de anul acesta

Bradul de 100.000 de euro din Târgu-Jiu, ținut sub sechestru ani de zile într-un dosar DNA, folosit de autorități pentru Crăciunul de anul acesta

Celebrul brad de Crăciun din Targu-Jiu, pentru care autoritățile au plătit în urma cu 8 ani 100.000 de euro, va fi amplasat din nou în centrul orașului.

Bradul de 100.000 de euro din Târgu-Jiu, ținut sub sechestru ani de zile într-un dosar DNA, folosit de autorități pentru Crăciunul de anul acesta
Sursa foto: gorj24.com
de Gabriela Mladin    |    18 Noi 2021   •   19:02

UPDATEÎn acest moment nu există niciun dosar pe rolul DNA care să aibă legătură cu acest brad, iar bradul nu a făcut niciodată obiectul vreunui sechestru.

A existat un dosar înregistrat la Serviciul teritorial Craiova ca urmare a declinării competenței de către  Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu. În cauză s-a dispus clasarea încă de la data de 14.03.2018. Cercetările au fost efectuate in rem (doar față de faptă), prin urmare cauza nu a fost mediatizată, nu s-a pus niciun sechestru asupra bradului de către procurorii DNA”, a transmis DNA.

Cu toate acestea, primarul susține că bradul a fost pus sub sechestru ani de zile de către Curtea de Conturi, până la achitarea sumei de 100.000 de euro de către persoanele vinovate.

Încă se judecă, iar în primă fază au pierdut angajații primăriei, dar urmează recursul.

La finalizare, dacă rămâne așa, sentința trebuie plătită.

Știre inițială:

Bradul face obiectul unui dosar penal al DNA de aproape 4 ani, iar Curtea de Conturi a considerat că plata lui a fost una ilegală, solicitând ca persoanele vinovate să restituie banii la bugetul local.

Acesta a fost ani de zile ținut sub sechestru, dar acum, pentru a face economie, autoritățile îl vor amplasa din nou. Dacă tot îl aveau, edilii s-au gândit să nu mai cheltuiască banii pe altul.

Și in acest moment, deși au trecut aproape 4 ani de când DNA a anunțat că achiziția lui este ilegală, ancheta este în desfășurare.

Câțiva ani, bradul a stat în depozite și nimeni nu a avut permisiunea să îl folosească, fiind considerat un corp delict, însă, autoritățile au reușit obținerea derogărilor.


 

×
Subiecte în articol: brad Crăciun Târgu-Jiu DNA
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close