Antena 3 CNN Actualitate Braşov: Directoarea de operaţiuni a Credit Europe Bank, reţinută pentru 24 de ore

Braşov: Directoarea de operaţiuni a Credit Europe Bank, reţinută pentru 24 de ore

Braşov: Directoarea de operaţiuni a Credit Europe Bank, reţinută pentru 24 de ore
12 Aug 2010   •   21:00

Directoarea de operaţiuni a băncii din Braşov, unde 20 de persoane au rămas cu conturile goale, a fost reţinută de procurorii DIICOT pentru 24 de ore. Femeia va fi dusă la instanţă cu propunerea de arestare preventivă. Doi dintre angajaţii Credit Europe Bank din Braşov cercetaţi pentru că ar fi sustras sume din conturile unor clienţi, au fost audiaţi joi la DIICOT. Între timp, banca a început să acopere banii lipsă şi să restituie economiile oamenilor. Suma totală care a dispărut din conturi depăşeşte 1,5 milioane de euro. Clienţii băncii au venit de dimineaţă la sediul băncii pentru a verifica situaţia conturilor.

Numărul clienţilor Credit Europe Bank ale căror conturi au fost golite a crescut de la o oră la alta. Până acum Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Braşov a primit 23 de plângeri în acest sens.

Conducerea băncii a început să restituie economiile clienţilor păgubiţi. Deja unul dintre ei a primit cei 30.000 de euro pe care îi avea în cont. În total însă, prejudiciul depăşeşete 1,5 milioane de euro.

Speriate că au fost înşelate, peste 200 de persoane au mers la sediul băncii din Braşov ca să-şi verifice conturile. Unul dintre păgubiţi povesteşte că, în urmă cu o lună, a dorit să retragă nişte bani din cont. Directoarea însă, l-a tot amânat cu programarea plăţii. Iniţial, a crezut scuzele invocate de aceasta dar după un timp şi-a dat seama că ceva nu este în regulă.

Bărbatul a reuşit totuşi să retragă 20.000 de euro. Apoi directoarea l-a sunat şi l-a rugat să-i împrumute 10.000 de euro, susţinând că-i murise tatăl. Acum, tatăl ei, care este în viaţă, se miră de ce aude la televizor despre fiica lui.

Clienţii Credit Europe Bank care doresc să afle dacă se numără sau nu printre păgubiţi se pot prezenta la bancă cu acte doveditoare ale depozitelor şi pot verifica starea conturilor. 

Antena 3

×
Subiecte în articol: directoare DIICOT audieri
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close