Antena 3 CNN Actualitate Spitalul Judeţean Braşov, aproape în colaps. Cum s-a declanşat focarul

Spitalul Judeţean Braşov, aproape în colaps. Cum s-a declanşat focarul

Spitalul Judeţean din Braşov este aproape de colpas, după ce cadrele medicale din secţia ATI s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Focarul ar fi izbucnit după ce în secţie a fost internat tatăl unui medic ce prezenta simptome specifice COVID-19, dar fără a i se face în prealabil teste în acest sens. Ministerul Sănătății a demarat o anchetă pentru a afla cum s-a ajuns la această situaţie.

Spitalul Judeţean Braşov, aproape în colaps. Cum s-a declanşat focarul
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    20 Oct 2020   •   23:25

Totul a început în urmă cu două săptămâni, când pe secția ATI a fost internat tatăl unui medic din Braşov.

Focarul s-a declanşat după ce în secţie a fost internat tatăl unui medic 

Chiar dacă avea simptome de infectare cu SARS-CoV-2, nimeni nu s-a gândit să îi facă și un test de COVID-19. În scurt timp, un medic s-a îmbolnăvit și a fost internat în spitalul modular din curtea aceleiași instituții. 

21 de cadre medicale au fost infectate cu COVID-19

''Suntem în fața unui focar. În acest focar sunt implicați atât medici cât și asistenți medicali și infirmiere. Focarul a fost deschis în 7 octombrie. De atunci evoluează. Focarul numără 21 de persoane'', spune Andreea Neculau, președinte al Asociației Medicilor de Familie din Brașov.

Reprezentanţii DSP Braşov au venit cu o explicaţie şocantă. Personalul medical a ignorat cu bunăştiinţă normele de protecţie împotriva COVID-19. 

Ministerul Sănătății a demarat o anchetă pentru a afla cum s-a ajuns la această situaţie

Toate cele 28 de paturi din cadrul secției ATI au fost ocupate cu bolnavi de COVID-19. În acest moment la spital are loc un control încrucișat al DSP și al Ministerului Sănătății care încearcă să afle ce s-a întâmplat.

×
Subiecte în articol: Brașov focar spital
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close