Antena 3 CNN Actualitate Braşov. Un sergent a decedat, în urma unui accident în poligon

Braşov. Un sergent a decedat, în urma unui accident în poligon

Braşov. Un sergent a decedat, în urma unui accident în poligon
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Oct 2010   •   17:55

Sergentul Gavril Nicorici, din Batalionul 814 Tancuri din Turda, a decedat sâmbătă, în urma producerii unui accident în Poligonul Cincu, din judeţul Braşov, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale printr-un comunicat, citat de Agerpres.
   
Potrivit MApN, subofiţerul era mecanic conductor şi participa în poligon, împreună cu unitatea, la un exerciţiu cu utilizarea muniţiei de manevră.
   
La finalul exerciţiului, în jurul orei 13,45, militarul a fost grav rănit în zona capului, în timp ce efectua o lovitură de manevră (muniţie de antrenament fără proiectil), ca urmare a iniţierii capsei port-amorsă de la acea lovitură de manevră.
   
Subofiţerului i-au fost acordate imediat primele îngrijiri de către medici militari şi a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu-Mureş, cu un elicopter IAR-330 Puma echipat MEDEVAC, aparţinând Serviciului Medical Militar de Urgenţă (SMMU). Militarul a decedat în jurul orei 15,00.
     
Sergentul Gavril Nicorici avea 26 de ani şi nu era căsătorit.
   
A fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie de specialitate numită de şeful Statului Major al Forţelor Terestre cercetează împrejurările producerii evenimentului.

 


×
Subiecte în articol: deces tancuri poligon Brașov
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close