Antena 3 CNN Actualitate Percheziții la tăietori de brazi din Alba: Sute de pomi de Crăciun tăiați ilegal au fost confiscați

Percheziții la tăietori de brazi din Alba: Sute de pomi de Crăciun tăiați ilegal au fost confiscați

Polițiștii din Alba au ridicat marți peste 400 de pomi de Crăciun, în urma unor percheziții efectuate la locuințele unor persoane bănuite că ar fi taiat brazii ilegal. Polițiștii au descoperit și un dispozitiv de marcat, confecționat ilegal, precum și 20.000 de lei, bani care par a fi fost obținuți din comercializarea ilegala a brazilor.

Percheziții la tăietori de brazi din Alba: Sute de pomi de Crăciun tăiați ilegal au fost confiscați
Sursa foto: Youtube/ Politia Romana
de Mia Lungu    |    08 Dec 2020   •   16:50

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni – Inspectoratul de Poliție Județean Alba au continuat cercetările privind fapte de tăiere ilegală de arbori în legătură cu care s-au sesizat la data de 11 noiembrie 2020, când, în urma unor controale efectuate în teren, au fost descoperiți 422 de pomi de Crăciun abandonați, conform unui comunicat transmis de Poliția Română.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat un bărbat de 49 de ani, din comuna Albac, care, împreună cu fiul său, în vârstă de 16 ani, ar fi tăiat, fără drept, pomii de Crăciun, în vederea valorificării ilegale. 

La data de 8 decembrie 2020, polițiștii au efectuat percheziții la două proprietăți deținute de bărbat și au descoperit 410 pomi de Crăciun, tăiați ilegal, un ciocan silvic de marcat, confecționat artizanal, 16 cartușe calibrul 12 mm, deținute ilegal și 20.000 de lei în legătură cu care există suspiciunea că provin din valorificarea pomilor de Crăciun. 

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Alți 422 brazi tăiați ilegal au fost confiscați în Noiembrie, în cadrul aceleiași anchete

La data de 15 noiembrie 2020, în urma unui control efectuat în locul numit „Hoanca Dârninosului”, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au descoperit, încărcați în remorca unui tractor abandonat, 224 de pomi de Crăciun, care ar fi fost tăiați în mod ilegal. 

Verificările au continuat în zonă, cu sprijinul jandarmilor montani din cadrul Postului Montan de Jandarmi Arieșeni, iar, în urma acestora, au mai fost descoperiți 198 de pomi de Crăciun tăiați ilegal. Cei 422 de pomi de Crăciun au fost predați unui ocol silvic.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close