Antena 3 Actualitate Brazii artificiali afectează mediul mai mult decât tăierea celor naturali. Recomandările specialiștilor

Brazii artificiali afectează mediul mai mult decât tăierea celor naturali. Recomandările specialiștilor

07 Dec 2019   •   10:38
Brazii artificiali afectează mediul mai mult decât tăierea celor naturali. Recomandările specialiștilor Foto: Pexels

Tot mai mulţi români, în special cei care iubesc natura, s-au învăţat să cumpere pomi în ghiveci, pe care îi folosesc ani la rând. Pe piaţă sunt inclusiv firme care cedează pentru câteva zile un brăduţ de plastic pe bază de contract. Acesta poate fi adus la uşă, gata împodobit. 

În acest an, Romsilva scoate la vânzare 40.000 de brazi şi molizi, care provin în special din pepiniere. Specialiştii spun că cei cu rădăcini trebuie aclimatizaţi înainte de a fi aduşi în casă, scrie stirileprotv.ro.

Valentina Balaș, inginer Direcţia Silvică Argeş: “Plantele suferă şi ele un şoc termic atunci când le ia de la o temperatură scăzută din exterior şi-l introduc în casă, la o temperatură ridicată”.

Cei care optează de Crăciun pentru brazii artificiali nu ar strica să îi păstreze minimum 10 ani. Fabricarea lor afectează mediul mai mult decât tăierea celor naturali, spun specialiştii. Însă dacă vreţi în fiecare an alt model, îl puteţi închiria. Închirierea unui brad costă între 200 şi 2000 de euro. Cei mai scumpi sunt destinaţi firmelor.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
TOP articole pe Antena 3:
Parteneri
x close