Antena 3 CNN Actualitate Breivik, MONSTRUL din Oslo, doreşte să studieze Ştiinţe Politice. Conducerea închisorii este de acord

Breivik, MONSTRUL din Oslo, doreşte să studieze Ştiinţe Politice. Conducerea închisorii este de acord

Breivik, MONSTRUL din Oslo, doreşte să studieze Ştiinţe Politice. Conducerea închisorii este de acord
de S.T.    |    01 Aug 2013   •   17:34

Închisoarea norvegiană în care este deţinut Anders Behring Breivik a anunţat joi că este de acord de principiu ca extremistul de dreapta să poată studia prin corespondenţă, dacă Universitatea din Oslo îi acceptă dosarul, informează AFP.
       
Ispăşind o pedeapsă de 21 de ani de închisoare care poate fi prelungită pentru că a ucis 77 de persoane, Breivik este deţinut în prezent în condiţii de înaltă securitate echivalente de facto cu un regim de izolare.
   
Anunţul din această săptămână că vrea să se înscrie la Universitatea din Oslo pentru a studia ştiinţele politice a provocat agitaţie în rândul profesorilor.
   
"Este vorba despre învăţământ la distanţă, din celula sa, examenele fiind date în închisoare", a subliniat directorul închisorii Ila, Knut Bjarkeid.
   
Având accesul interzis în campus, Breivik nu ar avea nici conexiune la Interent cu universitatea, eventualele sale discuţii cu profesorii urmând să se facă prin poştă, a precizat el.
   
Potrivit lui Bjarkeid, Breivik a studiat în timpul detenţiei disciplinele liceale şi universitatea este cea care va decide dacă acesta are suficiente cunoştinţe pentru a fi admis în învăţământul superior.

Un răspuns este aşteptat în săptămâna următoare.

Breivik şi-a întrerupt studiile superioare pentru a se lansa în afaceri. Extremistul a ucis 77 de persoane la 22 iulie 2011, mai întâi detonând o bombă în apropierea sediului Guvernului din Oslo, după care deschizând focul la o reuniune a Tineretului laburist pe insula Utoeya.

×
Subiecte în articol: Anders Behring Breivik
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close