Antena 3 Actualitate Brexit. Anunţul care îi vizează direct pe români ''Am putea ajunge ca jumătate din România să imigreze aici''

Brexit. Anunţul care îi vizează direct pe români ''Am putea ajunge ca jumătate din România să imigreze aici''

27 Feb 2017   •   10:04
Brexit. Anunţul care îi vizează direct pe români ''Am putea ajunge ca jumătate din România să imigreze aici''

Theresa May ar urma să anunţe în luna martie că M. Britanie nu va mai garanta libera circulaţie a imigranţilor din state UE care sosesc după iniţierea procedurii Brexit, în contextul temerilor că "jumătate din România şi Bulgaria" ar putea emigra în Regatul Unit, potrivit unei surse guvernamentale, scrie Gandul.info.

Prim-ministrul britanic ar urma să anunţe că Londra va garanta dreptul de şedere permanentă pentru imigranţii originari din state membre UE care sosesc înainte de activarea Articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, prin care se declanşează în mod formal procedura de scoatere a Marii Britanii din Blocul comunitar, notează cotidianul britanic The Telegraph.

Pe de altă parte, cei sosiţi după această dată ar urma să fie vizaţi de măsurile de limitare a imigraţiei pe care Marea Britanie vrea să le introducă după ieşirea din UE, care ar putea include un nou regim de vize şi acces restricţionat la beneficii sociale.

Totuşi, cel mai probabil această decizie a Londrei nu va fi bine primită de Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: Brexit theresa may

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close