Antena 3 CNN Actualitate Anunț șoc după BREXIT: Opțiunea unui al doilea referendum privind independența Scoției ”este pe masă”

Anunț șoc după BREXIT: Opțiunea unui al doilea referendum privind independența Scoției ”este pe masă”

Anunț șoc după BREXIT: Opțiunea unui al doilea referendum privind independența Scoției ”este pe masă”
Sursa foto: Foto: Nicola Sturgeon/Facebook
24 Iun 2016   •   15:00

Opțiunea organizării unui al doilea referendum privind independența Scoției 'este pe masă', a declarat vineri prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, informează AFP și Reuters.

''Este evident că posibilitatea unui al doilea referendum trebuie să se afle pe masă şi ea se află. Cred că acum un referendum privind independenţa (Scoţiei) este extrem de probabil'', a declarat Sturgeon, care este şi lidera Partidului Naţional Scoţian (SNP).

''Vreau să spun foarte clar astăzi că intenţionez să iau toate măsurile posibile şi să explorez toate opţiunile pentru a pune în practică modul în care au votat oamenii în Scoţia, cu alte cuvinte pentru a asigura continuitatea locului nostru în UE şi în piaţa unică'', a adăugat ea.

Scoţienii, care au votat împotriva independenţei de Marea Britanie la referendumul organizat în 2014, au dat joi un vot cu o marjă de 62 la sută pentru rămânerea Marii Britanii în UE.

62% dintre scoţieni au votat pentru rămânerea în UE, iar 38% împotrivă la referendumul de joi din Marea Britanie.

Potrivit Reuters, unul dintre motivele-cheie pentru care scoţienii au respins ideea de independenţă în 2014 a fost acela că atunci independența ar fi însemnat părăsirea Uniunii Europene.

×
Subiecte în articol: Brexit
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close