Antena 3 CNN Actualitate Britanicul care a scris pe Twitter că i-a cerut socoteală unei femei musulmane ”pentru Bruxelles” a fost arestat

Britanicul care a scris pe Twitter că i-a cerut socoteală unei femei musulmane ”pentru Bruxelles” a fost arestat

Britanicul care a scris pe Twitter că i-a cerut socoteală unei femei musulmane ”pentru Bruxelles” a fost arestat
Sursa foto: Foto: twitter.com
25 Mar 2016   •   17:24

Un britanic în vârstă de 46 de ani va fi judecat vineri în stare de arest de un tribunal din Londra după ce a scris pe Twitter că a cerut "explicații" unei femei musulmane despre recentele atacuri teroriste de la Bruxelles și a postat pe această rețea de socializare comentarii considerate rasiste la adresa femeii la care a făcut referire, scrie EFE.

Citește aici ce RĂSPUNSURI a primit bărbatul

Poliția londoneză a confirmat arestarea sa, invocând așa-numita Lege a Dezordinii Publice care prevede că "publicarea sau distribuirea de materiale scrise amenințătoare, abuzive sau insultătoare, menite să alimenteze ura rasială" constituie infracțiune.

Presa locală a scris că britanicul arestat, Matthew Doyle, a fost reținut miercuri după ce a postat mai multe comentarii pe Twitter, într-unul din ele relatând un dialog avut cu o femeie musulmană.

"I-am cerut să-mi explice (atentatele de la Bruxelles). Mi-a spus că 'nu are nimic de-a face cu mine'. Un răspuns evaziv", spune cel acuzat.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close