Antena 3 CNN Actualitate Bruxelles a trimis un mesaj pentru noul premier al României: ”Am încredere că România va continua să contribuie constructiv pentru o Uniune Europeană mai puternică şi unită”

Bruxelles a trimis un mesaj pentru noul premier al României: ”Am încredere că România va continua să contribuie constructiv pentru o Uniune Europeană mai puternică şi unită”

Bruxelles a trimis un mesaj pentru noul premier al României: ”Am încredere că România va continua să contribuie constructiv pentru o Uniune Europeană mai puternică şi unită”
30 Ian 2018   •   17:00

Viorica Dăncilă a primit un mesaj diplomatic de la Bruxelles, la o zi de la învestitură.

Preşedintele Consiliului European o felicită pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al României, dar o pune şi în gardă cu privire la responsabilităţile care vin la pachet cu această postură. Lupta anticorupţie figurează printre aceste responsabilităţi.

„Am încredere că România va continua să contribuie constructiv pentru o Uniune Europeană mai puternică şi unită”, îi scrie Donald Tusk noului premier al României, în contextul în care România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru din 2019.

„Responsabilitatea deosebită a guvernului pe care îl conduceţi de a sprijini valorile europene va sta la baza prosperităţii, stabilităţii şi securităţii României, ca şi a Uniunii Europene. În această privinţă, statul de drept şi progresele ireversibile în lupta anticorupţie, conform aşteptărilor societăţii româneşti, rămân cruciale pentru a fi siguri că toţi cetăţenii români vor putea beneficia de toate oportunităţile oferite de apartenenţa la UE”, mai arată președintele Consiliului European.

Nu în ultimul rând, Donald Tusk îi urează Vioricăi Dăncilă succes și precizează că speră la o bună colaborare, potrivit unui post de televiziune.

×
Subiecte în articol: Dancila mesaj premier România
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close