Antena 3 CNN Actualitate Bucureşteanul de 350 kilograme, transportat la spital de 16 pompieri (VIDEO)

Bucureşteanul de 350 kilograme, transportat la spital de 16 pompieri (VIDEO)

Bucureşteanul de 350 kilograme, transportat la spital de 16 pompieri (VIDEO)
23 Feb 2010   •   21:22

Unul dintre cei mai graşi oameni din lume, un bucureştean de 350 de kilograme, a fost eliberat marţi din propria casă, din care nu mai ieşise de 2 ani. Fusese ţinut prizonier de propria greutate, care acum îi pune viaţa în pericol. 16 pompieri au participat la misiunea de salvare. Cum nicio ambulanţă nu poate suporta o asemenea greutate, tot pompierii au asigurat şi transportul până la spital.

Bărbatul aştepta ca cineva să îl salveze de ani de zile. Acum nu este doar cel mai gras om din România. Este un om care poate muri în orice clipă. Şi ştie asta. A plâns ca un copil ştiind că pleacă, fără să ştie dacă se va mai întoarce acasă.

Pentru pompieri a fost una dintre cele mai grele intervenţii. Ca să-l scoată din casă au avut nevoie de o targă special construită şi o maşină imensă folosită de obicei la accidentele cu multe victime. Au scos mai întâi uşile din ţâţâni. În cameră, medicii îl consultau pe Stelian. Să fie siguri că emoţiile nu-l vor ucide.

L-au legat de targă să nu cadă. S-au oprit de câteva ori pe aleea îngustă. 20 de minute au trecut până când Stelian a ajuns la maşină.

Ajuns la spital, medicii s-au pus pe treabă. Miza este mare: atunci când Stelian va ieşi din spital să fie din nou un om normal.







130 de kilograme la 25 de ani

Stelian este cel mai gras român. În lume, există doar 20 de cazuri asemănătoare. Pentru medici este o provocare uriaşă, pentru că nu reuşesc să explice exact cum s-a ajuns aici. Omul mănâncă absolut normal, nu e vreun lacom.

Supoziţia specialiştilor este că totul a pornit de la un accident pe care Stelian l-a avut la 25 de ani. Atunci s-a lovit la cap. Şi pare să fi fost declicul.

Ca să vă faceţi o idee, la 16 ani, tânărul avea 90 de kg. La 25 - cântărea 130. Era masiv, dar nu ieşit din comun. La 43 de ani, însă, avea deja 250 de kilograme, dublu. Iar în următorii 4 ani s-a îngrăşat cu încă 100 de kilograme. Aşa a ajuns azi la spital. Riscurile medicale sunt uriaşe iar lupta acum începe.


Observator


×
Subiecte în articol: barbat obez spital
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close