Antena 3 CNN Actualitate Bucureștenii plătesc facturi uriașe la întreținere, deși în case este frig

Bucureștenii plătesc facturi uriașe la întreținere, deși în case este frig

Frigul care s-a resimţit în utima perioadă în Bucureşti a afectat mii de bucureşteni. Oamenii au înghețat în case, din cauza unei avarii majore la rețeaua de termoficare. Municipalitatea a anunțat că facturile celor care au stat în frig vor fi mult mai mici, în realitate însă, facturile pentru luna decembrie au fost emise deja şi nu reflectă realitatea.

Bucureștenii plătesc facturi uriașe la întreținere, deși în case este frig
de Georgiana Adam    |    21 Ian 2021   •   21:00

După ce au stat în frig zile întregi și au încălzit apă pe aragaz, bucureștenii se așteptau să plătească mai puțin la întreținere, pe lângă factura deja crescută la electricitate.

Municipalitatea a anunțat că facturile celor care au stat în frig vor fi mult mai mici

''În zonele unde există întreruperi, cum au fost cele din zilele trecute, în acele zone, se fac niște calcule și se fac niște reduceri la facturi, în sensul în care se scade din ceea ce trebuia asigurat de noi, ca și furnizor'', Adrian Gâtlan, director ajunct Termoenergetica.

 În realitate însă, facturile pentru luna decembrie au fost emise deja şi nu reflectă realitatea

''Nu a apărut nicio scădere de preţ în facturile oamenilor. Ba din contră, au mai crescut un pic faţă de anii precedenţi. Bucureştenii nu au ce să facă, decât să plătească facturile şi să ne plângem mai departe la Termoenergetica, fosta RADET'', a spus Sorin Listrat, administratorul unui bloc din Capitală.

Primăria Capitalei intenţionează să cumpere compania ELCEN de la Ministerul Energiei 

''Noi vrem să cumpărăm ELCEN ca active şi atunci o să rămână datoria între Primărie şi Ministerul Energiei, dar ELCEN-ul ca active o să fie preluat contra cost în cel mai optimist scenariu. Asta se va întâmpla în luna mai. Trebuie pentru asta să avem acordul CGMB, Ministerului Energiei, Ministerului de Finanţe şi Guvernului şi mai avem nevoie de un aviz de la Consiliul Concurenţei. Toate aceste instituţii trebuie să fie de acord cu această preluare. Eu sunt optimist'', a spus primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Cele mai afectate sectoare din Capitală sunt 1, 2 şi 3, acolo unde apa pleacă din CET cu o temperatură optimă, dar presiunea este la jumătate faţă de cât ar trebui pentru a asigura livrarea în parametri.

×
Subiecte în articol: intretinere frig Nicușor Dan
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close