Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii ar putea face frigul la iarnă! Avertismentul îngrijorător al directorului Termoenergetica

Bucureştenii ar putea face frigul la iarnă! Avertismentul îngrijorător al directorului Termoenergetica

Bucureştenii ar putea îngheţa în case, la iarnă, din cauza problemelor financiare ale Primăriei conduse de Nicuşor Dan. Este avertismentul îngrijorător lansat de directorul Termoenergetica. Aceste susţine că sistemul de alimentare cu energie termică din Capitală se află într-o situaţie critică, din cauza datoriilor uriaşe pe care le are Primăriei Municipiului Bucureşti faţă de compania Termoenergetica.

Bucureştenii ar putea face frigul la iarnă! Avertismentul îngrijorător al directorului Termoenergetica
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    27 Aug 2022   •   13:04

Acum doi ani, aflat în plină campanie electorală, Nicuşor Dan le promitea bucureştenilor că va rezolva problema termoficării.

Claudiu Creţu, director general al companiei Termoenergetica, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre datoriile uriaşe pe care le are Primăria Capitalei. 

În această vară au fost reabilitaţi doar 10 kilometri de reţea.

"Semnalul de alarmă pe care noi, compania Termoenergetica l-am tras către consilierii generali, către Guvern, Primărie şi Ministere, este raportat la faptul că sunt datorii foarte mari ale Primăriei Municipiului Bucureşti faţă de compania Termoenergetica. Şi este foarte important ca Primăria să poată accesa finanţare pentru a putea onora aceste obligaţii,. Pe de-o parte trebuie plătite datoriile din lunile precedente. Pe de altă parte, este foarte important să ne pregătim pentru sezonul de iarnă.

Datoriile sunt în jur de 400 de milioane de lei, datorii scadente acum, însemnând subvenţia pe ultimele trei-patru luni, şi încă 500 de milioane de lei, pierderile anilor 2020 şi 2021, deci vorbim undeva la 800 de milioane de lei. Pe de altă parte, raportat la şantierele care sunt în lucru, există şantier în zona Brâncoveanu, în zona Pantelimon-Vergului, două şantiere ale companiei Energetica - unu în Ferentari şi unu pe Mihai Bravu. Se lucrează pe patru şantiere pentru reabilitări. Aşteptăm însă de anul viitor să înceapă proiectul mare de reabilitare pe fonduri europene.

Discuţii cu Nicuşor Dan avem permanent, săptămânal. Şi săptămâna trecută am avut discuţii în acest sens. Soluţia este ca Primăria Municipiului Bucureşti să se poată împrumuta, pentru că înţeleg că nu are banii necesari. Dacă se împrumută va putea plăti aceste datorii. 

În această vară au fost reabilitaţi aproape 10 kilometri de reţea primară şi 30 de kilometri de reţea secundată. Totalul e foarte mare. Vorbim de 1000", a spus Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica.

 

×
Parteneri
Sprijinul americanilor pentru Ucraina s-a prăbușit
x close