Antena 3 CNN Actualitate Bucureștenii ar putea primi tichete gratuite la restaurant. Măsura, pentru susținerea sectorului Horeca

Bucureștenii ar putea primi tichete gratuite la restaurant. Măsura, pentru susținerea sectorului Horeca

Fiecare bucureștean de peste 14 ani ar putea beneficia de un tichet în valoare de 50 RON pe care îl va putea folosi în orice restaurant sau cafenea de pe raza Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre CGMB inițiat de liderul consilierilor generali ALDE, Tudor Tim Ionescu.

Bucureștenii ar putea primi tichete gratuite la restaurant. Măsura, pentru susținerea sectorului Horeca
Sursa foto: Antena 3
de Cristina Tudorache    |    08 Iul 2020   •   17:30

Tudor Ionescu a depus un proiect de hotărâre de Consiliu General prin care prin care fiecare bucureștean de peste 14 ani va beneficia de un tichet în valoare de 50 RON pe care îl va putea folosi în orice restaurant sau cafenea de pe raza Municipiului București.

Măsura vine în sprijinul sectorului Horeca

„Nu putem asista impasibili cum sectorul HoReCa suferă fără sa fie sprijinit de nimeni în această perioadă atât de grea. De 4 luni de zile, acest sector în care activează sute de mii de oameni este afectat, iar antreprenorii nu primesc niciun sprijin din partea autorităților, ci doar scuze și restricții.

Consider că este responsabilitatea noastră, ca aleși ai cetățenilor, dar și ca liberali, să venim cu măsuri de susținere a sectorului HoReCa și pentru asta am depus un proiect de hotărâre prin care toți cetățenii bucuresteni de peste 14 ani vor beneficia de un tichet de 50 de lei pe care să-l poată folosi în orice cafenea sau restaurant de pe raza Municipiului București" a declarat liderul consilierilor generali ALDE ai Municipiului București.

El a mai spus că prin acest proiect sunt susținuți antreprenorii, angajații acestora care vor avea mai multă și va fi oferit cetățenilor posibilitatea de a „petrece un moment relaxant în aer liber într-o locație unde să poată realiza această consumație și indirect”.

„Acei bani se vor reîntoarce prin taxe, atât la nivelul bugetului local cât și central”, a mai spus Tudor-Tim Ionescu.

Proiectul de hotărâre este susținut, prin semnătură, de toți consilierii generali ai ALDE.

×
Subiecte în articol: tichet restaurant
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close