Antena 3 CNN Actualitate Cât vor mai sta bucureștenii fără căldură. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Cât vor mai sta bucureștenii fără căldură. Anunțul făcut de Nicușor Dan

După ce anul acesta bucureştenii au îngheţat la propriu în case, primarul general al Capitalei a anunţat că se vor face lucrări de amploare la reţeaua de termoficare.

Cât vor mai sta bucureștenii fără căldură. Anunțul făcut de Nicușor Dan
de Georgiana Adam    |    09 Feb 2021   •   14:40

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, marți, că Municipalitatea va demara mai multe lucrări de refacere a rețelei de termoficare.

Nicuşor Dan susţine că anul acesta vor fi modernizaţi 53 de km, iar cheltuielile vor fi susţinute atât din fonduri europene, cât şi din bani de la Guvern.

''Începem azi un tronson de 13 km, aici în zona Ferentari, este unul din cele 5 tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta. O să vă arăt pe hartă aici, suntem în zona asta, deci acesta are 13 km şi anul acesta ne propunem să mai facem în zona Pantelimon 12 km, în zona Colentina 9 km, în zona Victoriei 11 şi în zona Berceni 8 km. În total 53 de km. Avem promisiunea Guvernului pentru încă 200 de milioane de euro bani din PNRR și Guvernul ne-a mai dat 320 de milioane de lei la sfârșitul lui decembrie'', a spus primarul general al Capitalei.

Ulima avarie din Capitală a fost săptămâna trecută şi a lăsat fără apă caldă şi căldură zeci de mii de bucureşteni. Cei mai afectaţi au fost locuitorii din Sectoarele 2 şi 3.

Sute de blocuri au fost atunci afectate, fiind vorba de zeci de mii de bucureşteni, în condiţiile în care pe timpul nopţii temperatura de afară se apropia de zero grade Celsius. 

Bucureştiul are al doilea cel mai mare sistem de termoficare din Europa, după Moscova, cu peste 4.000 de kilometri de conducte.

80% din acest sistem de termoficare este pe punctul de a ceda oricând, pentru că ţevile sunt vechii de 50, 60, chiar 80 de ani. În ultimii patru ani s-au reparat 200 de kilometri de conductă, dar ritmul nu este unul mare şi bucureştenii se pot confrunta oricând cu avarii de proporţii la sistemul de termoficare.

 

×
Subiecte în articol: anunt Nicușor Dan căldură
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close