Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii finanţează, fără să ştie, construcţia Catedralei Mântuirii Neamului

Bucureştenii finanţează, fără să ştie, construcţia Catedralei Mântuirii Neamului

Bucureştenii finanţează, fără să ştie, construcţia Catedralei Mântuirii Neamului
Sursa foto: Foto: INTACT Images
22 Iun 2011   •   20:17

Fără să ştie şi fără să vrea, bucureştenii finanţează construcţia Catedralei Mântuirii Neamului. Cu ajutorul şefilor din primării care par oameni cu frica lui Dumnezeu sau, mai bine zis, cu frica Patriarhiei Române. Anul acesta, de la administraţia locală, Patriarhia a primit deja 4 milioane de euro. Suma strânsă din donaţii e, pentru moment, confidenţială.

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au început deja iar Biserica Ortodoxă Română vrea să strângă anul acesta 47 de milioane de euro. Pentru că românii sunt săraci şi nu vor putea dona prea mulţi bani, reprezentanţii Patriarhiei au apelat deja la primăriile de sector.

Iar primarii nu s-au dat în lături de la donaţii. Numai de la primăria condusă de Liviu Negoiţă au plecat anul acesta 2 milioane de euro. Ceva mai săracă, primăria sectorului 6 a donat până acum 400 de mii de euro, urmând ca la rectificarea bugetară să mai dea cam tot pe atât.

Primăria Capitalei a răspuns şi ea solicitării venite din partea Patriarhiei. Consilierii municipali au decis să dea bisericii 2 milioane de euro.

Iar acesta este numai începutul. Şi reprezentanţii Guvernului sunt oameni cu frica lui Dumnezeu. După ce au donat terenul pentru construcţia Catedralei, au mai dat Patriarhiei 2 milioane de euro.

Patriarhia strânge bani şi direct de la credincioşi. Donaţii se pot face în biserici, dar şi online sau prin sms. Pe site-ul Patriarhiei sunt înregistrate până acum 31 de donaţii. Valoarea lor este momentan secretă. Reprezentanţii Patriarhiei spun că o vor comunica. La un moment dat.

Cert e însă faptul că au nevoie de 400 de milioane de euro pentru a termina catedrala. De 40 de ori mai mult decât suma pe care Biserica a alocat-o, spre exemplu, în 2009 pentru proiecte sociale.

 


×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close