x close

Bucureştenii pot avea de astăzi căldură în locuinţe, dacă asociaţiile de locatari sunt de acord

de S.T.    |    29 Oct 2012   •   12:55
Bucureştenii pot avea de astăzi căldură în locuinţe, dacă asociaţiile de locatari sunt de acord 534 Foto: ftr.ro

Directorul tehnic al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice, Nicolae Niculescu, a declarat, luni, că bucureştenii vor avea căldură în apartamente "acolo unde asociaţiile de locatari sunt de acord cu punerea în funcţiune a sistemului de încălzire", scrie Mediafax.

Nicolae Niculescu a precizat că de săptămâna trecută RADET a început furnizarea agentului termic pe timp de noapte pentru şcoli, grădiniţe şi spitale, iar de luni vor fi alimentaţi şi consumatorii casnici.

"Până în prezent, aproape 70% dintre asociaţiile de locatari din Capitală au fost de acord cu furnizarea agentului termic în zilele cu temperaturi scăzute", a spus Nicolae Niculescu, precizând că acolo unde bucureştenii nu beneficiază de căldură este decizia asociaţiei de locatari.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a discutat luni cu toţi directorii instituţiilor responsabile, pentru a analiza măsurile care vor fi luate odată cu începerea sezonului rece.

În legătură cu furnizarea agentului termic, Oprescu a arătat că dacă se va încălzi, regia va întrerupe furnizarea agentului termic, urmând să fie reluată când temperaturile exterioare vor scădea.

Potrivit prevederilor legale, furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent are loc dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, se înregistrează valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.

Municipalitatea anunţa, în octombrie, că toţi bucureştenii vor beneficia de subvenţie pentru plata energiei termice de la RADET. Reprezentanţii municipalităţii au precizat că suma prevăzută în acest scop este de 590 de milioane de lei, cu aproape 30 de milioane mai mult decât în 2011.

Subvenţia reprezintă diferenţa dintre costul de producţie a gigacaloriei, 328 de lei, şi preţul care ajunge la bucureşteni - 169,88 lei, preciza municipalitatea.

Citeşte mai multe despre:

RADET
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati