Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii vor îngheţa de frig în 2012. Primăria rămâne fără bani de subvenţii

Bucureştenii vor îngheţa de frig în 2012. Primăria rămâne fără bani de subvenţii

Bucureştenii vor îngheţa de frig în 2012. Primăria rămâne fără bani de subvenţii
Sursa foto: Foto: Mediafax
19 Oct 2011   •   11:16

Sute de familii de bucureşteni nu vor avea căldură în apartamente în această iarnă din cauza datoriilor imense. Şi nu sunt singurii. Cei care trăiesc la limita sărăciei, vor îngheţa de frig pentru că nu îşi permit "luxul" de a-şi încălzi casele. Mai ales că aceste costuri vor creşte cu 20%.

În Capitală, RADET  a dat drumul la căldură încă de la începutul săptămânii. Deşi noaptea, afară nu sunt mai mult de cinci grade celsius, de frica unor facturi mult prea mari la întreţinere, mii de bucureşteni preferă să ţină caloriferele închise.

Potrivit reprezentanţilor regiei de termoficare, practic, orice bucureştean poate primi căldură, doar să ceară Asociaţiei de Proprietari. Aşa au făcut zeci de asociaţii care au preferat să aibă căldură în apartamente, chiar dacă la un preţ mai mare decît anul trecut.

Îngrijorarea cea mai mare vine din partea Primăriei Capitalei care mai are bani pentru subvenţia la căldură doar pînă la sfîrşitul lunii decembrie. Din ianuarie însă, bucureştenii ar putea fi obligaţi să prătească gigacaloria la preţ întreg. Adică 330 de lei. Primarul general, Sorin Oprescu, spune că va mai putea plăti subvenţia doar dacă Guvernul acceptă să şteargă penalităţile pe care Primăria le are de achitat către ELCEN.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close