Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti: Au intrat prin toaletă direct pe acoperişul Primăriei şi ameninţă cu sinuciderea (VIDEO)

Bucureşti: Au intrat prin toaletă direct pe acoperişul Primăriei şi ameninţă cu sinuciderea (VIDEO)

Bucureşti: Au intrat prin toaletă direct pe acoperişul Primăriei şi ameninţă cu sinuciderea (VIDEO)
Sursa foto: Amenintari de pe acoperisul Primariei Bucuresti
19 Mai 2009   •   16:58
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Doi bărbaţi cu vârste de 43 şi 54 de ani, cunoscuţi de reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) ca protestatari cu state vechi, de aproape zece ani, au pătruns luni pe acoperişul primăriei din centrul Capitalei şi de unde au ameninţat că se vor arunca, după cum arată comunicatul Poliţiei Capitalei remis către Antena3.ro. Unul dintre ei a ajuns luni la spital, pe motiv că i se făcuse rău şi a fost amendat de către poliţie, iar partenerul său de protest se află încă pe acoperişul instituţiei, înconjurat pe trotuarul din faţa primărei de poliţie şi de pompierii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.).

Luni, pe 18 mai, în jurul orelor 14.35, secţia 17 de poliţie a fost sesizată prin telefon despre faptul că pe acoperişul clădirii Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti şi care se vede de pe bulevardul Regina Elisabeta, s-au urcat două persoane care ameninţă că se vor arunca.

Conform comunicatului, la locul incidentului s-au deplasat şefii secţiei 17 de poliţie şi cel al Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Capitalei, ofiţeri din cadrul aceluiaşi birou, dar şi un echipaj de siguranţă publică, care au stabilit că persoanele în cauză se numesc D. MARICEL, de 43 ani şi S. MARIAN, în vârstă de 54 ani, amândoi din Bucureşti. De asemenea la locul unde cei doi au ameninţat că se vor arunca de pe clădire s-a deplasat şi o echipă de psihologi din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi două autospeciale de pompieri militari.

După cum mai arată documentul de la Poliţia Capitalei, cei doi bărbaţi sunt nemulţumiţi de modul de aplicare a legii privind dreptul revoluţionarilor la acordarea de spaţii locative şi comerciale şi au solicitat astfel repartizarea unui spaţiu locativ şi a unui spaţiu comercial.

Unul dintre ei a primit amendă de 1.500 de lei

Deşi luni, în jurul orei 17.00, bărbaţii au fost invitaţi, prin intermediul personalui adus special pentru a negocia cu ei, la Sorin Oprescu, primarul general al Bucureştiului, pentru a discuta situaţia creeată şi posibilităţile de rezolvare a acesteia, cei doi protestatari au refuzat şi au menţionat că vor rămâne pe acoperiş până li se va semna repartiţia unui spaţiu locativ.

Marţi, 19 mai, în jurul orei 06.00, S. MARIAN a coborât de pe acoperişul Primăriei Generale, pe motiv că s-ar simţi rău, iar un echipaj S.M.U.R.D. l-a transportat la spital, unde se află sub observaţie.

El a fost sancţionat cu o amendă de 1500 de lei, pentru pătrunderea pe acoperişul Primăriei Generale fără a respecta normele de acces legale şi amenintarea cu acte de violenţă, după cum au declarat pentru Antena3.ro reprezentanţii Biroului de Presă al Poliţiei Capitalei. Cel de-al doilea protestatar, D. MARICEL, se află în continure pe acoperişul instituţiei şi refuză orice contact cu autorităţile sau cu primarul.

Au intrat prin baie

Surse din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti declară pentru Antena3.ro că cei doi bărbaţi au pătruns pe acoperişul PMB prin toaleta de la etajul 4, unde au forţat grilajul.

Ei sunt cunoscuţi de cei care lucrează la primărie ca protestatari cu state vechi, de aproape zece ani şi care umblă la birourile Primăriei Capitalei cu petiţii, cereri şi dosare stufoase, prin care îşi cer drepturile de revoluţionari pentru spaţii comerciale şi locuinţe sociale.

Faţada Primăriei Bucureşti este în continuare împrejmuită de grilaje, pe zona unde se află protestatarul agăţat pe acoperiş, iar echipajele de pompieri, de poliţie şi de psihologi se află încă la locul incidentului.



Antena3.ro



×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close