Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti - capitala maidanezilor. Unde sunt cele mai periculoase haite de câini din Capitală

Bucureşti - capitala maidanezilor. Unde sunt cele mai periculoase haite de câini din Capitală

Bucureşti - capitala maidanezilor. Unde sunt cele mai periculoase haite de câini din Capitală
03 Sep 2013   •   07:22

Oficial, Bucureştiul are 64 de mii de câini fără stâpâni. Neoficial, numarul lor sare de 100 de mii. Mulţi dintre ei sunt agresivi. Aşa se face că, în fiecare zi, aproape 50 de oameni ajung la spital muşcaţi de maidanezi.

De peste 20 de ani, autorităţile nu reuşesc să rezolve această problemă.

Anul trecut, 3 mii de copii au fost muşcaţi de câini în Bucureşti. Statistica de anul acesta nu arată mai bine. În primele 5 luni ale lui 2013, numai la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" au ajuns peste 4.000 de bucureşteni, copii şi adulţi muşcaţi de maidanezi.

Cele mai mari probleme sunt în sectorul 6
, în special în cartierul Drumul Taberei. Aici, în prima jumătate a acestui an, au fost raportate aproape 500 de incidente în care oamenii au fost atacaţi de câinii fără stăpân. Alte două sute au avut loc în Sectorul 4. Cele mai puţine probleme par să fie, potrivit autorităţilor, în Sectorul 1: 32 de oameni muşcaţi într-o jumătate de an.

Întreţinerea unui singur patruped într-un adăpost costă aproape 400 de lei pe lună. Nu e de mirare că cei mai mulţi câini rămân pe străzi.

În 2006, moartea unui om de afaceri japonez muşcat de picior a şocat pe toată lumea, dar s-a uitat repede şi câinii tot pe străzi au rămas. Singurul câine din România acuzat de omor, Bosquito, a fost adoptat şi acum îşi trăieşte ultimii ani din viaţă în Germania.

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close