Antena 3 CNN Actualitate Bucureștiul este la un pas de carantină. Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile

Bucureștiul este la un pas de carantină. Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile

Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină.

Bucureștiul este la un pas de carantină. Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2021   •   10:54

”Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, duminică, la Digi24.

”De asemenea, mi-aș dori să introducem și un indicator care să ne arate gradul de testare, pentru că noi știm că ne-ar trebui cam 500 teste la 10000 de oameni ca să ne putem face o imagine semnificativ statistică a ceea ce se întâmplă în populație. Or, sunt județe unde nu avem acest număr de teste”, a adăugat ea.

Capitala, aproape de carantină

Bucureștiul este la un pas de carantină. Prefectul Capitalei împreună cu specialiștii de la DSP și INSP discută noi măsuri suplimentare în cazul în care se va depăși rata de infectare de 6 cazuri la mia de locuitori.

Pragul ar putea fi atins chiar miercuri.

Florin Cîţu: Aştept soluţii pentru evitarea carantinei. Acolo unde nu se respectă legea voi fi intransigent

Premierul Florin Cîţu a anunţat, luni, că va avea o întâlnire cu primarul Capitalei, cu edilii de sectoare, dar şi cu asociaţia municipiilor, de la care aşteaptă soluţii pentru această perioadă de criză pandemică, mai ales că mulţi români nu respectă regulile.

Citiți și: Epidemiolog: Măștile de protecție vor fi în continuare necesare timp de câțiva ani

×
Subiecte în articol: București carantină
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close