Antena 3 CNN Actualitate Bucureşti: Crăciun de cinci stele. Hotelurile de lux se pregătesc de sărbătoare (FOTO)

Bucureşti: Crăciun de cinci stele. Hotelurile de lux se pregătesc de sărbătoare (FOTO)

Bucureşti: Crăciun de cinci stele. Hotelurile de lux se pregătesc de sărbătoare (FOTO)
16 Dec 2008   •   18:21

Decoruri strălucitoare şi colorate, concursuri pentru cea mai trăznită coafură, meniuri cu specialităţi de tot soiul, de la tradiţional la exotic, petreceri cu specific american sau latino, dar şi reduceri la cazare pentru perioada sărbătorilor care se strecoară prin hornul caselor în câteva săptămâni. Aceasta este atmosfera de sărbătoare pe care o pregătesc hotelurile de cinci stele din Bucureşti, pentru Crăciun şi Anul Nou. Antena3.ro vă prezintă timp de trei zile, ofertele de sărbători ale celor mai luxoase hoteluri din Capitală, care cuprind atât meniurile de sărbători, cât şi reducerile la cazări din această perioadă.
Crăciunul şi Revelionul au început deja să "îmbrace" coşurile de cumpărături ale românilor şi locuinţele acestora, dar şi străzile Capitalei, cu tot felul de luminiţe şi brazi în stil "glamour". Hotelurile de cinci stele din Bucureşti s-au împodobit şi ele cu ghirlande, Moşi-Crăciuni şi beculeţe colorate, dar şi cu ofertele de iarnă, de la cea mai elegantă şi cea mai trăznită petrecere, la cel mai simadicos meniu.
Crăciun la etajul 21
Specificul de Crăciun al Hotelului InterContinental le propune clienţilor să fie vedetele sărbătorilor de iarnă şi le ataşează covorul roşu.

"In ziua de Craciun vom organiza un Brunch de Gala în Sala Balada, cea mai înaltă sală de bal din oraş, aflată la etajul 21 al Hotelului InterContinental. Moş Crăciun le va oferi cadouri copiilor, iar o trupă de jazz va cânta live colinde româneşti şi internaţionale", povesteşte "meniul" Dana Chiriac, Marketing PR Manager la Hotel Intercontinental Bucureşti, pentru Antena3.ro
Meniul brunch-ului cuprinde, printre altele, piftie de porc, salate de tot felul, fructe de mare, specialităţi internaţionale de brânză, dar şi desert, printre care şi trei fântâni de ciocolată.

Preţul unui Brunch este de 170 RON pe o persoană şi include parcarea gratuită. Micul dejun şi masa de prânz este gratuită pentru copiii sub 6 ani şi la jumătate preţ pentru copiii sub 12 ani.
In serile de 24, 25, 26 decembrie, clienţii pot alege şi o cină în Restaurantul Madrigal, la preţul de 185 de lei de persoană. Aceasta include meniul european fusion sau meniul special de Craciun, care cuprind specialităţi cum ar fi piept afumat de raţă cu căpşuni sau piept de curcan la cuptor în crustă de nucă de cocos.
Melanj de meniuri pentru ajun
JW Marriott Bucharest Grand Hotel pune la dispoziţie oferta de Crăciun în mai multe săli, iar preţurile ajung la suma de 220 lei pe meniu, în funcţie de bunătăţile pe care le cuprinde.

"Cină în aşteptarea lui Moş-Crăciun", după cum se numeşte seara din ajun de la JW Marriott, începe în sala Cupola pe 24 decembrie de la orele 18:30 şi durează până la orele 23. "Meniul Bucătarului-Se" cuprinde o selcţie de supe de fructe de mare, diverse combinaţii de porc cu mere şi pere marinate în vin, dar şi un pahar de vin din partea casei. Pe fundal va rula o trupă live, cu colinde de Crăciun şi copiii, care vor avea un loc de joacă amenajat.
In sala Cucina, ajunul va fi presărat specialităţi italiene, adică scoici la tigaie servite cu jeleu de mango sau ciolan de purcel cu gutui caramelizate. Prânzul este anunţat pentru orele 12:30 - 15:00, iar cina între orele 19:00 şi 23:00.
In cele două săli ale hotelului JW Marriott, meniurile sunt asamblate picant şi în ziua de Crăciun. Astfel, în sala Cupola, brunch-ul şi cina din 25 decembrie conţin tobă cu murături marinate în miere, creveţi la tigaie cu jeleu de roşii, dar şi căpşuni în lapte de pasăre. In sala Cucina, meniul este "gătit" cu ton cu sos de migdale sau cotlet de miel cu ierburi, dar şi cu tartă de castane şi pere.

Radisson SAS, cel mai recent hotel de cinci stele deschis în Bucureşti, a pregătit pentru seara de ajun, dar şi pentru ziua de Crăciun, un meniu care porneşte de la 170 de lei şi care ajunge până la 240 de lei şi care conţine, printre alte preparate, somon cu cremă de anghinare, măr verde şi sfeclă de roşie cu ficat de gâscă, dar şi file de crap fiert în apă în stil românesc, budincă cu brandy şi sos de îngheţată.
"Clienţii se pot bucura de masa din ajun şi de Crăciun în Caffe Citta, care are ca specific bufetul cu preparate italieneşti sau în restaurantul Dacia Felix, unde avem bufet internaţional", explică Ramona Găman, PR Coordinator la Radisson SAS Hotel Bucharest, pentru Antena3.ro.
De asemenea, copiii au o reducere de jumătate de preţ pentru fiecare meniu, iar petrecerile de Crăciun vor fi întreţinute de o trupă de jazz, dansatori şi de colţul copiilor.
Crăciun american
Hotelul Howard Johnson sărbătoreşte anul acesta Crăciunul în stil american, în cele două restaurante, Avalon şi Benihana, cel din urmă având specific japonez.
"Tema Craciunului la noi anul acesta este AmeriChristmas, iar decorarea hotelului se va face in stilul "clasic" de Craciun american cu mult brad, multe ghirlande si coronite pe usi", spune Laura Hamzea, PR Marketing Manager la Howard Johnson Grand Plaza Hotel.

Preţurile pentru meniul de Crăciun sunt cuprinse între 220, 280 şi 330 de lei, în funcţie de meniurile din cele două restaurante ale hotelului Howard Johnson.
Petreceri şi pentru firme
In ceea ce priveşte hotelurile Hilton şi Crowne Plaza, acestea se axează şi pe petreceri pentru corporaţii.
Athenee Palace Hilton Bucharest a pregătit pentru Crăciun petreceri pentru companii, dineuri private şi brunch-uri. Pentru ziua de Crăciun, în restaurantul Le Diplomate meniul pentru brunch costa 250 de lei şi cuprinde specialităţi de sezon şi spectacol de muzică live.
Hotelul Crowne Plaza Bucharest are în meniul de sărbători o ofertă corporate de 280 de lei pe o persoană. Insă ofertele sunt valabile pentru toţi clienţii care vor să petreacă de Crăciun la Crowne Plaza. Astfel, cina festiva din Ajun, care va avea loc la Brasseria hotelului, de la orele 18:30, va cuprinde meniu fix de patru feluri, un pahar de vin, cafea şi ceai. Meniul costă 165 de lei de persoană. De asemenea, în ziua de Crăciun va avea loc un brunch, cu zâne, spiriduşi şi cu scufiţa roşie a Moşului şi cu un meniu de mâncăruri tradiţionale şi cântări cu Santa?s Private Band. Brunch-ul de pe 25 decembrie, care va ţine două ore, va începe la orele 12 la prânz, iar preţul meniului este de 185 de lei pe o persoană.
Paula Safta, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crăciun petrecere ajun hoteluri
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close