Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: Capitala nu rămâne fără apă caldă. Romgaz a ajuns la un acord cu ELCEN și RADET

UPDATE: Capitala nu rămâne fără apă caldă. Romgaz a ajuns la un acord cu ELCEN și RADET

UPDATE: Capitala nu rămâne fără apă caldă. Romgaz a ajuns la un acord cu ELCEN și RADET
27 Sep 2016   •   11:17

UPDATE: Bucureştenii nu vor rămâne fără apă caldă! Compania de stat Romgaz a ajuns la un acord cu cei de la ELCEN şi RADET şi va continua, cel puţin pentru o perioadă, să furnizeze gaze.

În cadrul discuţiilor de la Guvern, s-a găsit o soluţie temporară.

Reporterul Antena 3 Maria Toader are toate detaliile:

Producătorul de energie Elcen urmează să plătească marţi 6 milioane de lei către Romgaz, pentru gazele livrate, din datoria totală de 319 milioane lei, bani care vor ajunge pentru gazele necesare în această săptămână, astfel încât bucureştenii vor avea apă caldă, au declarat, pentru News.ro, reprezentanţii Elcen.

Măsura a fost convenită într-o şedinţă de câteva ore care a avut loc la sediul Ministerului Energiei, la care au participat reprezentanţi ai Romgaz şi ai Elcen.

Aceştia spun că măsura este valabilă până săptămâna viitoare, când trebuie căutate alte soluţii.

----------------------------

Bucureştenii rămân de astăzi fără apă caldă! Compania de stat Romgaz a anunţat că nu va mai furniza gaze către ELCEN, după ce ELCEN şi RADET şi-au anunţat intrarea în insolvenţă.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, declară însă nu se pune problema sistării apei calde, iar problema va fi tranşată în această dimineaţă, chiar la sediul Guvernului.

RomGaz a anunţat, într-un comunicat de presă, că întrerupe astăzi furnizarea de gaze naturale, după ce ELCEN a anunţat că nu mai poate plăti facturile.

Sistarea livrării de gaze este în interesul acţionarilor, conform comunicatului societăţii la care statul deţine 70% din acţiuni.

Primarul Capitalei asigură locuitorii că există fonduri în primărie care ar putea acoperi o parte din datoria RADET către ELCEN, care la rândul ei are datorii către Romgaz.

Situaţia RADET este cunoscută de ani de zile, iar datoriile către compania de producere a energiei termice se ridică la aproape 4 miliarde de lei.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close