Bucureşti. Peste 194.000 de petarde şi pocnitori confiscate de poliţişti într-o singură zi

de G.S.    |    29 Dec 2012   •   12:36
Bucureşti. Peste 194.000 de petarde şi pocnitori confiscate de poliţişti într-o singură zi Foto: desteptarea.ro

Peste 194.000 de petarde, pocnitori şi alte obiecte pirotehnice au fost confiscate vineri de poliţiştii bucureşteni de la trei persoane care sunt în prezent cercetate penal pentru deţinere fără drept a acestor materiale periculoase, informează un comunicat al Poliţiei Capitalei.
   
Articolele confiscate vineri, ce cântăresc peste 360 de kilograme, au fost depistate de poliţişti specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase în urma mai multor percheziţii în Sectorul 2 al Capitalei.
   
În cursul lunii decembrie, Poliţia Capitalei a desfăşurat 19 acţiuni de amploare în zonele unde existau date că se comercializează astfel de produse, poliţiştii bucureşteni întocmind 11 dosare penale pentru săvârşirea unor infracţiuni de nerespectare a regimului materiilor explozive.
   
În urma acestor acţiuni, poliţiştii Capitalei au confiscat peste 900.000 de articole pirotehnice, care cântăresc peste 2.000 de kilograme.
   
Poliţia Capitalei reaminteşte că orice operaţiune cu articole pirotehnice efectuată de persoane fizice sau juridice, fără a deţine autorizaţia prevăzută de lege, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare.
   
Prin operaţiune cu articole pirotehnice se înţelege nu numai importul, confecţionarea şi vânzarea acestora, ci şi cumpărarea, deţinerea sau folosirea lor. 
   
Singurele articole pirotehnice care pot fi comercializate şi folosite fără a fi necesară o autorizaţie specială sunt cele din clasa I - steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, inele de foc -, al căror conţinut de material pirotehnic nu depăşeşte trei grame.
   
Sunt exceptate de la această prevedere petardele, pocnitorile şi obiectele zburătoare luminoase ce aparţin acestei clase.
   
Astfel, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să nu cumpere, să nu utilizeze şi să nu permită folosirea de articole pirotehnice comercializate de către persoane neautorizate, dar şi să supravegheze copiii când folosesc articolele pirotehnice permise de lege, pentru a evita producerea de evenimente nefericite.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close